Frank Belanger stratégiák

Frank Belanger sokat foglalkozott a sportfogadásokkal és sikerült felvázolnia a Bookie Buster című könyvében 22 féle stratégiát melyeket leteszteltek és amelyekkel gyümölcsöző eredményeket értek el.

Azt azonban már a kezdettől fogva meg kell fogalmazni, hogy ezek a stratégiák sem nem jobbak, sem nem rosszabbak mint mások és nem is biztonságosabbak. Ezért még mielőtt ezekkel a stratégiákkal fogadásokat kötne, át kell gondolni azt, hogy mennyire passzolnak az ön fogadási stílusához.

Az első lépés a Belanger stratégiáknál is az, hogy meghatározzuk és kiszámoljuk a fogadási költségvetést és az egységnyi tétet. Ez az egység minél kisebb kell legyen, az összköltségvetéshez viszonyítva, mivel abban az esetben ha a fogadás elején hosszú sorozat vesztes, ne kerüljünk csődhelyzetbe még mielőtt végig tudnánk vinni a stratégiát.

Miután kiválasztottuk az egységnyi értéket, megtesszük ezt tétnek egy sportfogadásra. A szorzó nem kell rögzített legyen, de a javaslat az, hogy ennek az értéke valahol 2.00 környékén mozogjon. Ha az első fogadás nyerő, a nyeremény értékével megnöveljük a költségvetésünket és egy újabb fogadást kötünk ugyanazzal a kezdőegységgel.

Veszteség esetén a következő fogadásnál adjunk hozzá a téthez egy egységet. Ezt mindaddig kell csinálni amíg nem nyerünk, mindig egy egységet adunk hozzá ahhoz az értékhez melyet végül is elveszítettünk és amelyet vissza akarunk szerezni, a plusz egység pedig a profitot fogja hozni. Amikor nyertünk, a következő fogadást az elején kiszámított egységgel kezdjük újra.

Próbáld ki a Frank Belanger stratégiát a Sportingbeten!

Hogy mindez érthetőbb legyen és jobban meg lehessen érteni a rendszer működését, mondjuk, hogy a kezdeti egység 10. Megtesszük az első tétet 10 egységre. Ha nyerünk akkor véget ér a sorozat és a következő fogadást újra 10 egységgel kezdjük. Ha veszítünk azt jelenti, hogy 10 egység veszteségünk van, a következő fogadást 20 egységgel végezzük, ha újra veszítünk akkor már 30 egység veszteségünk van, akkor már a következő tét 40 egység lesz, és így megyünk tovább mindaddig amíg nyerünk. A nyerés után pedig újra a meghatározott kezdeti egységgel fogadunk.

Mint ahogy már hangsúlyoztuk, a rendszer nem garantált és nem is biztonságos, ahogyan más rendszerek sem, és nem is hoz túl nagy nyereményeket, mégis komoly példája a progresszív fogadási rendszereknek és úgy néz ki, hogy egy olyan rendszer amelyet olyan sportfogadók alkalmazhatnak, melyeknek a költségvetésük elég nagy ahhoz, hogy a nyerésig végig tudják vinni a fogadási sorozatot.

Tehát nagy vonalakban így működnek a Frank Belanger stratégiák, a 22-ből megpróbálunk egyet bemutatni, mégpedig Frank Belanger 4. fogadási rendszerét.

Ez a stratégia alkalmazható a labdarúgásnál, a kosárlabdánál, de a jégkorongnál kötött sportfogadásoknál is mivel azoknál mindig megtalálhatók a megfelelő szorzók.

Ahhoz, hogy ez a stratégia sikeresen működjön, a sikerességi arány 36% kell legyen, ami nem túl nagy és amelyet elérhet bármelyik sportfogadó, a szorzó minimális értéke pedig 1.93 kell legyen.

Ahhoz, hogy kifizetődő legyen ez a stratégia, a sportfogadónak 1.000-2.000 egység pénzösszeg kell a rendelkezésére álljon ha a fogadási sorozatot 10 egységgel kezdi.

A tétek melyeket használunk ennél a stratégiánál a következők: 1 egység, 2 egység, 3 egység, 5 egység, 8.5 egység, 14 egység, 23 egység és 39 egység, a tétek ezen értékei úgy vannak kiszámolva, hogy profitot érjünk el akkor ha a szorzó minimális értéke 1.93.

Egy nap csak egy fogadást kötünk. Amint profitot érünk el, új sorozatba kezdünk és a tét újra 1 egység lesz.

Amikor egy fogadás nyertes lesz, de mi még mindig veszteségben állunk, úgy folytatjuk a fogadási sorozatot, hogy a következő fogadást a nyerés előtti vesztés tétjével folytatjuk, vagyis ha az első két fogadást elvesztetted és a harmadik fogadás bejött, de még mindig mínuszban vagy, akkor a 2. fogadás tétjével kell fogadni a Belanger rendszer alapján.

Legyenek a használt tétek a következők: 10 valuta, 20 valuta, 30 valuta, 50 valuta, 85 valuta, 140 valuta, 230 valuta és 390 valuta.

A szorzó amivel a számolás végeződik legyen 1.93.

  1. Pl.

Az első nap tétje tehát 10, a fogadást elveszítjük, a napi veszteség értéke 10 lesz, az össz veszteség szintén 10, a 2. napon a tét 20, újra veszítünk, a napi veszteség ezúttal 20 lesz, az össz veszteség pedig 30, a 3. napon a tét 30 lesz, a napi profit 27.90, az össz veszteség értéke pedig 2.10-re csökken, a 4. napon a tét tehát a szabályok alapján 20 lesz, újra veszítünk, a napi veszteség 20 lesz, az össz veszteség pedig 22.10, az 5. napon folytatva a sorozatot a tét 30 lesz, ezúttal újra nyerünk, a napi nyereség 27.90, az össz profit pedig 5.80 lesz.

Ennél a példánál tehát 5 napot fogadtunk, minden nap csak egyszer, 3-szor veszítettünk, 2-szer pedig nyertünk, ami 40%-s sikerességi arányt jelent.

Ha nem alkalmaztuk volna ezt a stratégiát és a tét napi 10 lett volna 5 napon keresztül, valamint a sikerességi arány tegyük fel, hogy ugyancsak 40% lett volna, a szorzó ugyancsak 1.93, akkor a napi veszteségünk a következőképpen alakult volna, első nap után 10, 2. nap után 20, 3. nap után 10.70, 4. nap után 20.70 és végül 5. nap után 11.40 lett volna a veszteség.

  1. Pl.

Az első nap tétje tehát 10, a fogadást elveszítjük, a napi veszteség értéke 10 lesz, az össz veszteség szintén 10, a 2. napon a tét 20, újra veszítünk, a napi veszteség ezúttal 20 lesz, az össz veszteség pedig 30, 3. napon a tét 30, újra veszítünk, a napi veszteség 30, az össz veszteség 60 lesz, 4. napon a tét 50, újra veszítünk, a napi veszteség 50, az össz veszteség 110, az 5. napon a tét 85, újra veszítünk, a napi veszteség 85, az össz veszteség 195, a 6. napon a tét 140, újra veszítünk, a napi veszteség 140, az össz veszteség 335, a 7. napon a tét 230, újra veszítünk, a napi veszteség 230, az össz veszteség pedig 565, a 8. napon a tét 390, ezúttal nyerünk, a napi profit 362.70, az össz veszteség 202.30-ra csökken, a 9. napon a tét a szabályok szerint 230 lesz, újra nyerünk, ezúttal a napi profit 230 lesz, az össz nyereség pedig 11.60 lesz.

Tehát 9 napon át fogadtunk és csak 2 nap nyertünk, ami csak 22%-s nyereségi arányt jelent, de mégis a végén profittal zártunk, persze erre lehet azt mondani, hogy kevés ez a nyeremény, de ha átgondoljuk, hogy mennyi a nyereségi arány, akkor örülhetünk ennek a profitnak. És ha belegondolunk abba, hogy nem ezzel a rendszerrel fogadtunk volna, és csak úgy minden nap feltettünk volna 10-et, akkor, hogyan állnánk. Számoljunk utána, abban az esetben a végső veszteségünk 51.40 lett volna.

Persze ezek után is fel lehet tenni azt a kérdést, hogy mi lesz abban az esetben, hogy mi történik ha nem tudjuk visszaszerezni a veszteséget 9 lépés után sem, a válasz egyszerű, ki kell számolni a 10. lépés vagyis nap tétjét úgy, hogy nyereség legyen, vagy ha szükséges akkor több nap tétje is kiszámolható.

És ahogyan azt mondani, illetve írni szoktuk, ne hazardírozzunk, ne kockáztassunk esztelenül, felelőtlenül, egyik stratégia sem tökéletes, fogadjunk tehát felelősségteljesen, figyelve, számolva, gondolkozva.

Fogadj felelősségteljesen a Winmastersen!

Leave a Reply