5 jótanács foci fogadáshoz

Focipálya

Focipálya

Kiválasztani egy futball mérkőzés győztesét egyáltalán nem könnyű feladat. Még a legjobb tippelőknek sem sikerül minden egyes alkalommal. Ebben a leírásban megtanulhatod az 5 alap dolgot, amit mindig figyelembe kell vegyél, amikor egy mecss győztesét akarod kitalálni.

Hiányzó játékosok

Meg kell próbálnod megszerezni a legutolsó információkat a sérült játékosokról és az eltítottakról egyaránt. Különösen oda kell figyelni azokra a játékosokra, akik:

  • A) kihagyás után térnek vissza játszani és
  • B) azokra is, akik az utóbbi mérkőzésen játszodtak, de most kihagyják az aktuális meccset.

Napjainkban a serülésekről a legtisztább képet az adott klub hivatalos weboldalán találhatunk.

Pihentetett és kimerült játékosok

Manapság a legtöbb csapat több mint 60-szor lép pályára egy szezonban. Amikor ilyen sokat fociznak a csapatok, olykor előfordul, hogy 3 mérkőzést is játszaniuk kell egy héten belül. A futballisták, akik a legmagasabb szinteken játszanak, kiváló fizikai formában vannak, de ők sem gépek, nekik is pihenni kell.

Nos, ha egy csapat 3 mérkőzést játszik egy héten (különös képpen, ha az utolsó összecsapást elveszítették), meglátszik a fáradtság a pályán. Épp ezért az edzők a kevésbé fontos találkozókon cserejátékosokat léptetnek a gyepre és így a csapat megszokott játéka teljesen megváltozhat.

Motiváció

Sokan tartják, hogy a motiváció a kulcs. Bizony, nagyon fontos dolog. Általában a szezon utolsó felében találunk olyan csapatokat, amelyek nehezen tudják motiválni játékosaikat, mivel csak “céltalan” mérkőzéseik vannak hátra.

Olyankor is felléphet motiválatlanság, amikor egy kevésbé fontos kupában folyik a küzdelem. A legtöbb nagy csapat (pl. Manchester United) egyidejüleg részt vesz a nemzeti bajnokság (Angol Premier Liga) mellett nemzetközi kontinens ligában (UEFA Bajnokok Ligája) és néhány hazai kupában (FA Kupa, Carling Kupa) is. Ebben a helyzetben lehet egy csapat alulmotivált, amikor egy hazai kupa mérkőzéséről van szó.

Ugyanakkor magasan motiváltak lehetnek a játékosok, amikor egy “bosszú meccsen” vesznek részt. Például amikor egy csapat megsemmisítő vereséget szenvedett az utolsó találkozón attól a csapattól, akivel épp játszani készül.

Újonc a ligában

Amikor egy csapat egy erősebb ligába kerül, általában a szezon első felében remekül teljesít. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy motiváltabbak, mint a többi csapat, inkább csak annyi, hogy még nem ismerik az ellenfeleik és nem tudják, hogyan kell játszani ellenük.

Az viszont biztos, hogy nyomon kell követni a liga újoncait. Rengeteg példa igazolja, hogy az újoncok képesek győzelmet elérni a nagy csapatok ellen is.

Az igazi forma

Mit is jelent az igazi forma? Egyszerűen azt jelenti, hogy játszik jelenleg a csapat. Ez nem egészen az eredményekről szól, inkább arról, hogy egy csapat jól vagy rosszul focizik. Ismerjük el, hogy néha a szerencse is közrejátszik, ezért csak a végeredményből nem tudjuk megállapítani, hogy simán balszerencsés volt a vesztes csapat vagy ténylegesen megérdelemte a vereséget.

Amennyiben meg tudod állapítani, hogy egy csapat tényleg jó formában van-e, képes leszel jól tippelni. Reméljük, hogy figyelembe véve a javaslatainkat, jó döntéseket tudsz hozni, amikor legközelebb egy futball mérkőzés győztesére kötsz fogadást.

2 responses to 5 jótanács foci fogadáshoz

  1. Az újoncként pályára lépő játékosok is nyerhetnek meccset a klubnak mivel az ellenfél nem ismeri a stílusukat!!
    Sok tehetség ül a padon!!

  2. igen, ezek segítenek tisztábban látni! de még sok-sok más szempont van

Leave a Reply