A sikeres sportfogadó ismérvei

 1. Csakis 1 maximum 2 sportágra “szakosodik”.
 2. Legtöbb 3 bajnokságra koncentrál, vagy csak néhány csapatot követ folyamatosan nyomon.
 3. Párhuzamosan több fogadóirodánál van kontja, és mindig annál fogad, amelyik a legmagasabb szórzót kínálja az általa kiválasztott eseményre. A pénz mozgatására (kifizetés/befizetés) online pénztárcát használ, mint például a Skrill (Moneybookers).
 4. Kitűz egy célt, és ennek elérése után kiveszi a nyereményt vagy legalábbis egy részét. Azért hozza ezt a döntést, mert tudja, hogy a játékos számlán levő pénzt csakis akkor nyerte meg, amikor már a kezében van.
 5. Több forrást felhasználva tanulmányozza a mérkőzéseket, de teljesen nem hagyja befolyásolni magát.
 6. Van türelme kivárni a megfelelő mérkőzést még akkor is, ha már rég játszott.
 7. Nem fogad olyan eseményre, amiben még maguk a résztvevők sem hisznek (pl. Real Madrid – Racing Santander, idegen győzelem).
 8. Mindig felméri a nyerési esélyeit mielőtt fogadna és következetesen teszi meg a tétjeit. Tudja, hogy nincs 100%-os mérkőzés.
 9. Ritkán fogad a favoritra, mert tudja, hogy csak kevés alkalommal adnak a fogadóirodák értéket képviselő (1.50-nél magasabb) szórzót.
 10. Nem fogad tét nélküli mérkőzésekre, mert ezeken a találkozókon bármilyen végeredmény születhet, mint a lottón
 11. Nem ijed meg a fogadóirodák magas szórzóitól. Számára a szórzók csak számok, amellyel a feltett összeget szorozza a lehetséges nyeremény megállapítására.
 12. Az eseményről szóló legfrissebb információk birtokában köti meg a fogadást. Ilyen információk lehetnek: sérülések, eltíltások, kezdő felállítás, stb. 
 13. Nem hagyja figyelem kívül az érzéseit. Nem fogad, ha parányi ellenérzése is van a végkimenetellel kapcsolatban – a megszerzett tapasztalat ösztönösen jelzi a veszélyt. Mindemellett csak az érzéseire hagyatkozva sem fogad, és főleg akkor nem, amikor a kedvenc csapata is érintett.
 14. Van elég ereje, hogy a negatív áramlattal ne sűllyedjen a mélybe, és gondolkozzon mielőtt újból fogadna.
 15. Nem teszi fel a frissen nyert összeget arra gondolva, hogy az a pénz úgysem az övé.
 16. Egy vesztési sorozat után nem fogad még többet és többet, mert tudja, hogy könnyen végzetes spirálba eshet, melyből nincs kiút. Alapelv: Túlélni a mát a holnap küzdelmeiért.
 17. Mielőtt pénzt tenne fel egy fogadásra, átgondolja hogy érzené magát a feltett pénz nélkül, hogyha nagyon zavarná a vesztesége, akkor inkább fel sem teszi.
 18. A pénztárcájához mért money management rendszert használ.
 19. Meghatározza a “korrekt” szórzókat egy adott eseményre, hogyha nem talál hasonló értékeket egy fogadóirodánál sem, inkább nem is köt fogadást.
 20. Soha nem fogad ittasan, stresszesen és időszűkében. Mindig szán elég időt egy mérkőzés tanulmányozására, mert a sportfogadást “másodállásnak” tekinti, melyet örömmel és kedvtelésből végez.

3 responses to A sikeres sportfogadó ismérvei

 1. A sikeres sportfogadó ismérvei rengeteg okos megállapítást tartalmaz, több olyan dologra figyelmeztet, amit én már elkövettem, pld. a végzetes spirál említése. A türelem kiemelése sem utolsó. Sajnos az embert a hév, a szerencsejáték, a fogadás láza elragadja. Ez pedig hiba, ezt már a páromtól is megkaptam.
  Ugyanakkor úgy érzem, hogy a háromnál talán lehet, ha nem is sokkal, de több bajnokságra koncentrálni, max. 5-re, esetleg 6-ra. Bár én inkább csapatokban gondolkodom, olyanokban, akik az esetek viszonylag nagy százalékában hozzák az elvártat, mint. pld. egy Arsenal, egy Bayern vagy egy Olympiakosz. Sajnos a portugál gigászok gyatrák (relatíve persze) most, viszont a Sportinggal úgy látom, lehet számolni.
  Hát ennyi, mindenkinek sikeres fogadást!

 2. Van mindenkinek benne olyan ahol magára ismer,mert hát ilyen az ember hibázik. Nagyon jó kis felsorolás,és tanulságos!

 3. Sziasztok! A 20 pontot elolvasva mindenki talál magára illőt és azt tudom mondani,hogy ez 80% igaz. Saját játékomat játszom teljes odafigyeléssel mindenképp nem ejt rabul a fogadás izgalma. Szeretem kombinálni és 2 esélyekkel egy jól összerakott szelvényt játszani ez max 5-6 mecsből áll. A találati arányok a kombinációhoz képest magasak és ennek örülök. Mindig figyelni kell a jó meccsekre és ki kell várni azokat. Ez alapfeltétel és abba a hibába nem lehet bele esni, hogy folyton játsz – folyton nyerj alapon ! A tudatosság és a csapatok megismerése információk gyűjtése és némi “kombináció” azt hiszem elengedhetetlen a sikerhez. Mindenkinek sikeres fogadást “tippelést” kívánok !

Leave a Reply