A sportfogadás öt egyszerű lépése

Az utóbbi évtizedekben a sportfogadó piac folyamatosan növekedett és az is észrevehető, hogy egyre több fogadóiroda nyílik, egyre több lehetőséget biztosítva a sportfogadók számára, hogy egyre többféle sportfogadást kössenek.

Százezrek próbálkoznak naponta, hetente, havonta azzal, hogy nyerjenek és, hogy övék legyen a főnyeremény. A továbbiakban megpróbálunk bemutatni néhány egyszerű szabályt, melyeknek betartásával meg lehet növelni az esélyt arra, hogy nyerni lehessen a sportfogadásokon.

  1. Válasz kevés sporteseményt melyekre fogadni akarsz és amelyeknek szorzói megfelelők

Ha meg akarsz gazdagodni az online sportfogadásokból, tudnod kell, hogy nem lehetetlen, de legyünk őszinték, nem is könnyű. Ne próbálkozz azzal, hogy egyetlen fogadással milliókat nyerjél, mert az több mint bizonyos, hogy nem fog sikerülni. Minél több mérkőzést teszel meg, annál nagyobb a lehetősége annak, hogy veszítesz, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy egyszerre csak 2-3 eseményre fogadj.

A fogadások szorzói 1 – 100-ig változnak. A szakemberek olyan szorzókat javasolnak, melyeknek nagysága nem haladja meg a 2,00-t, ugyanis ha ezt meghaladja akkor egyre kockázatosabb lesz a fogadás. Azt is tudni kell, hogy a szorzók nem teljesen tükrözik a valós esélyt arra, hogy nyerjünk, mert azokat nagyban befolyásolja az, hogy hogyan fogadnak a sportfogadók. A fogadóiroda hiába állapítja meg például azt, hogy a csapatoknak egyenlő esélyük van a győzelemre, ha a fogadók 60-70%-a arra köt fogadást, hogy a hazai csapat nyer, így a szorzó meg fog változni az szerint, hogy hogyan fogadnak a személyek. Persze azt is tudni kell, hogy a szorzók különbözőek a fogadóirodáknál. Ezeket a dolgokat is figyelembe kell venni akkor amikor kiválasztjuk a szorzókat és persze nemcsak a szorzókat hanem azt a fogadóirodát amelynél fogadunk.

Válassz sporteseményt a Winmasters-en!

  1. Ne fogadj kis összegekre, de óriásiakra sem és légy türelmes és kitartó

Ne fogadj túl kicsi összegekkel, mert abban az esetben a nyeremény is kicsi lesz. Nem szabad azt megengedni, hogy egy hobby rögeszmévé váljon, nem szabad az egész vagyont fogadásra költeni, mert annak a lehetősége, hogy veszítesz elég nagy. A legjobb az, hogy tartsd szem előtt a havi jövedelmed és annak legtöbb 5-10%-át használd el a sportfogadásokra havonta.

Nem javasoljuk azt, hogy naponta fogadj. Meg kell várni azokat a napokat amikor nagyon sok sportesemény van, hogy legyen amiből válogatni. Sokaknak nincsen türelmük és nap mint nap nyerni szeretnének, de ez egyszerűen lehetetlen és így veszítenek.

  1. Ne hagyatkozz csak a szerencsére és legyen mindig pozitív hozzáállásod

Valódi értelemben a sportfogadások nem nevezhetők szerencsejátéknak, így nem jó az, hogy a szerencsére hagyatkozz teljes egészében, mert a tevékenység amelyre fogadsz emberi tevékenység, így valamennyire kiszámítható. Tehát itt nem csak szerencséről van szó, hanem arról, hogy figyelembe vegyen olyan fontos információkat melyek hasznosak a sportfogadásnál, mint például az eddigi eredményekről, a játékosok formájáról, az egymás elleni összecsapások eredményeiről, stb.

Ahogy már említettük, a szerencse nem a legfontosabb, de figyelembe kell venni. Így tehát nem jó csak a szerencsére támaszkodni, de teljesen elhanyagolni sem szabad. A szakértők azt állítják, hogy pozitív gondolatokkal kell elindulni, és semmiképpen nem szabad arra gondolni, hogy a megtett fogadás esetleg vesztes lehet. Ez persze nem garancia arra, hogy biztosan nyerünk, de talán valamennyiben segít.

  1. Figyelj a szorzókra és legyél tájékozott

A fogadóirodák által közzétett szorzók folyamatosan változnak, ez annak függvényében, hogy hány személy játszik azokra a mérkőzésekre, hogy mekkorák a befektetett összegek az illető eredményre, a fogadóirodák által közzétett utolsó információkra. Nem árt figyelni arra, hogy hogyan változnak a szorzók. Ha tehát egy szorzó növekszik, az azt jelenti, hogy egyre bizonytalanabb, hogy az az eredmény szülessen, ellenben ha csökken, akkor annak a valószínűsége, hogy bejön az eredmény, egyre nő.

Ahogy említettük, a szerencsének is meg van a maga szerepe, de a legfontosabbak az információk arról a meccsről/ meccsekről amelyre, vagy amelyekre fogadunk. A jelenkorban rengeteg forrás áll a sportfogadó rendelkezésére, hogy tanulmányozza egyik vagy másik sporteseményt, ilyenek a szakosodott weboldalak, a csapatok oldalai, sportújságok, fórumok, blogok, stb. Meg kell nézni és át kell tanulmányozni mindent amit lehet arról a bizonyos eseményről amelyre fogadunk és csak utána kell fogadásokat kötni.

Nézd meg a szorzókat a Sportingbet-en!

  1. Nem szabad elfeledni, hogy minden nyeremény jól jön és azt sem, hogy a nyeremény a befektetés nagyságával arányos

Természetesen mindannyian azt szeretnénk, hogy kevés befektetéssel jelentős nyereséget érjünk e a legrövidebb úton. De ez csak ritkán fordul elő, kiegyensúlyozottnak kell lenni és nem szabad csodákra várni. Azt pedig soha nem szabad elfeledni, hogy bármilyen kicsi nyeremény örvendetes még akkor is ha csak megduplázza a befektetett összeget.

Minél nagyobb összeget fektetsz be, annál nagyobb  lehet a nyereség, de azt sem szabad elfeledni, hogy ugyanakkor a veszteség is annál nagyobb lehet, vigyázat tehát, tudatosan fogadjunk, ne kockáztassunk többet mint amennyit megengedhetünk magunknak, tehát még egyszer, fogadjunk felelősségteljesen.

Leave a Reply