Frank Belanger nyomában – XII. rész

Belanger 16. stratégiája a baseball-ra volt tervezve. Ezt a rendszert tehát nem lehet használni egész évben más sportágakkal is. Mindezek tudatában és ismerve ezt a stratégiát örömmel tölt el mindenkit az év áprilisában amikor az MLB szezon kezdetét veszi.

Mindenki látni fogja, hogy ez a rendszer egyszerűen elképesztő. Ez a rendszer nagyon egyszerű, de ugyanakkor nagyon célravezető. Azt tudni kell, hogy az MLB-ben sok győztes és vesztes sorozata van minden csapatnak és ezt fogjuk felhasználni ebben a rendszerben.

Az lesz a dolgunk, hogy fogadjunk egy csapatra amely győztes sorozatban van, vagy fogadjunk egy csapatra melynek a sorozata vesztes.

Annyit kell tenni, hogy ki kell választani egy csapatot bármikor a szezonban mely csapatnak úgy gondoljuk, hogy győztes illetve vesztes sorozata következik. A szerző tanácsa az, hogy ne válasszon olyan csapatokat mint a New York Yankees, vagy a Red Sox vagy az Atlanta Braves. Az ok egyszerű. A fogadóirodák tudják azt, hogy ezekre a csapatokra nagyon sok ember fogad és ezért olyan szorzókat állapítanak meg, melyek a fogadóknak nem jók, veszteségekhez vezethetnek.

Amikor kiválasztottad a csapatot, várni kell egy konkrét jelre. A rendszer indításához be kell várni ezt a jelet. Vannak olyan rulettrendszerek, ahol egy olyan jelet kell várni mint a 4 piros egymás után, vagy 3 egymást követő piros.

Próbáld ki a Frank Belanger stratégiát a Winmastersen!

Nos ez ugyanaz a stratégia, csak a sportfogadásban, jelen esetben a baseball-ban. Megfigyelhetőek győztes sorozatok és vesztes sorozatok, ezt kell felhasználni ezeknél a fogadásoknál.

Tehát amikor kiválasztottad a csapatot, vársz erre a jelre. Ha úgy gondoljuk, hogy csapatunknak győztes sorozata következik, akkor a csapat győzelmére várunk. Ha úgy gondoljuk, hogy a csapatnak vesztes sorozata következik, akkor a csapat vereségét várjuk. Amikor ez a jel bekövetkezik, vagyis a győzelem illetve a vereség, akkor kell megtenni a tétet.

Ez lehetővé teszi azt, hogy a csapat győztes vagy vesztes sorozatát elkapjuk. A munkamenet, vagy fogadási sorozat befejeződik akkor ha a csapat kikap, vagy az a csapat amelytől vesztes sorozatot várunk, győz.

A sorozat így néz ki:

X, X, 1/2X (vagy 0,5X)

FONTOS:

A szériának akkor van vége ha 3 nyereséged volt, vagy ha elveszítetted az egyik fogadást. Abban az esetben kell várni a következő jelet és újrakezdeni a sorozatot.

Tehát ha azt választottad ki, hogy a csapatod nyerni fog sorozatban, akkor megvárod a 3 nyereséget és akkor zársz, vagy ha a csapatod veszít akkor indítasz új szériát.

Abban az esetben ha arra fogadsz, hogy a csapat vesztes sorozatot produkál, akkor a széria 3 veszteségig tart, vagy ha a csapat hamarabb nyer, akkor lehet indítani az új sorozatot.

Nézzük meg, hogy mindez valójában, hogyan működik.

A képlet egyszerű: X, X, 0,5X

Meg kell határozzuk azt az összeget amellyel fogadni szeretnénk. Ha 100-as egységgel szeretnénk játszani, akkor a képlet a következő lesz:

100 – 100 – 50

Ha túl magasnak találjuk ezt, akkor ki lehet választani bármilyen kisebb összeget amely biztonságot nyújt.

Akkor nézzük hogyan is működik a szisztéma.

Először válaszd ki a csapatot melyet úgy gondolod, hogy nyerni fog sorozatban, de ugyanazt teheted egy olyan csapattal melyről azt feltételezzük, hogy veszíteni fog.

Aztán várd a jelet. Ha győztes csapatról van szó, akkor a győzelmet, ha vesztesről, akkor a vereséget.

Amikor megvan a jel, akkor tegyük meg azt a tétet ami hozza nekünk a 100-as nyereséget. Ha megnyerjük a fogadást, akkor újra tegyük meg a tétet, hogy újra 100 egységet nyerjünk. Ha a második fogadás is nyeréssel végződik, tegyük meg a tétet arra, hogy ezúttal 50 egységet nyerjünk. Ha a harmadik fogadásunkat is megnyerjük, akkor vége a fogadási sorozatnak és egy újat kezdhetünk, persze miután a nyereséget csatoltuk a bankunkhoz és megkaptuk az újabb jelet.

Ha elveszítjük az első tétet, új munkamenetet kell indítani, megvárva az új jelet.

Valójában vársz egy jelzést, akkor fogadsz a képlet alapján amikor megkaptad a jelet. Addig folytatod a fogadást amíg 3 játékot meg nem nyersz sorozatban, vagy addig amíg elveszítesz egy játékot.

Következtetés

  1. Először válaszd ki a csapatot amelyről úgy gondolod, hogy nyer, vagy azt a csapatot melyről azt hiszed, hogy sorozatban veszít.
  2. Majd várd a jelet. Győztes csapat esetén a győzelemre, vesztes csapat esetén a vereségre várj.
  3. Amikor megvan a jel, tedd meg az első tétet, hogy megnyerd a 100 egységet.
  4. Ha megnyerted az első fogadást, tedd meg a második tétet, hogy megnyerd a második 100 egységet.
  5. Ha a második fogadás is bejött, tedd meg a harmadik tétet, hogy megnyerd az 50 egységet.
  6. Ha megnyerted a harmadik fogadást is, a sorozatnak vége, könyveld el a nyereséget, kezdj egy új munkamenetet, ha szükséges új csapattal és persze várd a jelet.
  7. Ha elveszítetted az első fogadást, várj egy új jelre és indíts el egy másik sorozatot.

Tehát egyszerű a dolog, keresel egy csapatot, vársz egy jelre és alkalmazod a képletet. Egy másik fontos dolog, ha az első két fogadást megnyered, a harmadiknál pedig alacsonyak az esélyek, kicsi a szorzó, akkor jobb ha leállunk az első két megnyert fogadás után, mert van esélyed arra, hogy a megnyert összeg nagy részét elveszítsd.

Bármilyen stratégia is legyen, mindig csak megfontoltan játssz. Óvatosan, okosan, módszeresen válaszd ki a mérkőzéseket és persze mint mindig felelősségteljesen tedd a dolgod.

Fogadj felelősségteljesen a Sportingbeten!

Leave a Reply