Easy Money – az alacsony szorzók stratégiája

Az Easy Money egy nagyon nagyon kedvelt fogadási technika, vagy stratégia, amelyet sok tapasztalt, illetve tapasztalatlan fogadó alkalmaz. Nagyon könnyű életbe ültetni és ezért nagyfokú bizalmat élvez, ez a fő ok amiért sokan kedvelik.

Az Easy Money technika azt feltételezi, hogy az elején olyan tétet tegyünk meg amely egy vagy több meccsre szól, és amely mérkőzések biztosan nyerők. Ez csak a kezdeti szakasz, a nyert összeggel újra fogadni kell új meccsekre, játékokra. A rendszer elve az, hogy nagy nyereményre tenni szert olyan meccsek kiválasztásával melyeknek a végeredményét majdnem biztosan tudjuk és amelyeknél a szorzó mondjuk 1.15. Bár az 1.15-ös szoró nem hoz nagy hozamot, de mi történik ha 30 ilyen fogadás jön be bizonyos idő alatt? Abban az esetben a végső szorzó 66 lesz, és, hogyha az elején megtett összeg 50 egység volt, akkor a végső profit 3250 egység lesz. Persze ezeket a meccseket nem pár nap leforgása alatt kell megjátszani, hanem mondjuk a 30. fogadásig teljen el minimum két hónap. Ugyanakkor nagyon fontos az, hogy legyen egy kitűzött célunk, és ha azt elértünk akkor képesek legyünk megállni.

Ez a rendszer, legalábbis elméletileg, nagy esélyeket ad mindenkinek arra, hogy nyerjen. Figyelembe véve a fentieket, elmondhatjuk, hogy sokat nyerhetünk, persze ahhoz sok sporteseményre kell fogadjunk és hosszú időn keresztül, fogadás előtt persze mindig elemezni kell az eseményeket, a meccseket és olyanokat kell kiválasztani amelyek szinte biztosan úgy történnek meg ahogyan mi szeretnénk. Egy másik nagy előnye ennek a fogadási stratégiának az, hogy abban az esetben ha néhány nyertes lépés után veszítünk, akkor csak az elején feltett minimális összeget veszítjük el.

Tegyük fel, hogy megkezdjük az első sorozatot 10 egységgel, ami persze lehet Euró vagy Forint, vagy bármely más fizetőeszköz. Célunk elérni az, hogy a végső tőkénk 100 egység legyen. Például fogadunk egyet, a szorzó pedig 1.30 és nyerünk. Utána már 13 egységgel fogadunk, a szorzó pedig legyen 1,60 amivel szintén nyerünk. Ezután már a tét 20.8 lesz. Ha nyerünk addig folytatjuk amíg elérjük a 100 egységet. Ha pedig veszítünk akkor egy új szériát kezdünk meg és újra 10 egységgel.

Próbáld ki a d’Alembert fogadási technikát most a Winmasters-en!

Az egyértelmű és valahol normális is, hogy nem egy tökéletes rendszerrel van dolgunk, hanem egy olyannal amelynek hátrányai is vannak. Az egyike ennek a hátrányoknak az, hogy ha egy hónap munka után veszítesz, mely idő alatt a legjobb mérkőzéseket választottad ki, akkor persze nem csináltál semmit. Az igaz, hogy az összeg amit befektettél és elveszítettél nem túl nagy, de az érzés, hogy minden egyes mérkőzést átgondoltál egy egész hónap alatt és a semmivel maradtál, ez nagyon lehangoló lehet. Egy másik kérdés az önkontroll lehet, főleg a kezdő fogadóknál, ez pedig arról szól, hogy minden kezdőfogadó egyre több úgynevezett “biztos” mérkőzést lát. Így a kezdők egyre többen esnek áldozatul annak a kísértésnek, hogy olyan mérkőzésekre fogadjanak amelyeket nem elemeztek ki, vagy nem tanulmányoztak eléggé mélyrehatóan. Az eredmény pedig természetesen negatív lesz. A legtöbb fogadó focira vagy esetleg teniszre fogad. Így szólistákat tudunk válogatni, de az fontos, hogy olyan nagy és erős csapatokat válasszunk ki, akiknek céljuk évről évre, hogy kupákat, bajnokságokat nyerjenek. Például fogadhatunk olyan csapatokra mint a PSG, a Real Madrid, a Manchester United, vagy az FC Barcelona, olyankor amikor otthon játszanak és főleg kiscsapatok ellen. De ebben az esetben is sok dolgot figyelembe kell venni, mint például a kezdőtizenegyet, az időjárási viszonyokat, a meccs tétjét és minden egyebet ami befolyásolhatja az eredményt. Egy másik fogadási típus az “easy money” rendszerhez a gólok száma a mérkőzésen. Megállapíthatjuk, hogy egy bizonyos csapat támadójátékot játszik és sok gólt rúg. Például fogadhatunk over 0.4-re, mert a focit gólokra játsszák, vagy over 1.4-re egy sokkal nagyobb szorzóért.

Azok akik tenisz meccsekre fogadnak, meg kell próbálják kikerülni a naptárban lévő kis versenyeket. Csak a Grand Slam-tornákra és a Master-tornákra érdemes fogadni. Elengedhetetlen beszerezni az információkat mindkét játékosról, hogy milyen játékstílust játszanak, hogy melyik felület a kedvencük, hogy milyen eredményeket értek el egymással szemben és, hogy voltak-e betegek vagy sérültek az utóbbi időben. Az elv az, hogy egy Grand Slam-tornán nagyon jó szorzót lehet elérni, ha figyelembe vesszük a nők mérkőzéseit is, és ha kombinálni lehet azokat más sportokkal, akkor a nyereség jelentős lehet. Ha jó teniszismerete van, akkor próbáljon fogadni ilyen meccsekre az easy money rendszer segítségével.

Nem utolsó sorban, lehet fogadni élőben a meccsekre, ahol a nyerési esély növekszik mivel lehet követni ezeket a mérkőzéseket a TV-ben vagy az interneten. Az természetes, hogy nem kell fogadni minden kis szorzóra, mert bármikor megfordulhat az eredmény a mérkőzés alatt. Az élő fogadás némi tapasztalatot igényel, de megéri kipróbálni ha mindent akarsz játszani.

Ezt a stratégiát tehát akár minimális tőkével is lehet játszani és nem csak haladó, hanem kezdő fogadók is kipróbálhatják. Természetesen ennél a rendszernél is előre meg kell határozni azt a tőkét amely rendelkezésünkre áll és amelyet feláldozhatunk erre a játékra.

Leave a Reply