Frank Belanger nyomában – XI. rész

Frank Belanger 15. stratégiája “Nagy Március” néven is ismert. Ezt a rendszert eredetileg kaszinó játékokhoz tervezték, de módosítva nagyon nyereséges lehet a sportfogadásoknál is.

A stratégia 15-20%-os nyerési aránnyal is termelhet profitot. A rendszer célja, hogy egységnyi profitot biztosítson még egy rossz nyereségi sorozat után is.

A következőkben megpróbálom leírni, hogy hogyan is működik ez.

Először is válasszunk egy fogadási egységet. Ez lesz az az egység amely a tét lesz az első fogadáskor, majd amelynek a segítségével kiszámoljuk a téteket a következő fogadások alkalmával. Ajánlott, hogy kis fogadási egységet használjunk annak érdekében, hogy fogadni tudjunk akkor is ha hosszú a veszteségi sorozat és, hogy a végén nyereségünk legyen.

Amikor eldöntöttük a fogadási egységet, akkor máris indíthatunk egy egység fogadással. Ha nyerünk, a nyereséget hozzáadjuk a bankunkhoz és egy új munkamenetet indítunk. Ha veszítünk egy egységgel növeljük a tétet, így már két egységgel fogadunk. A tétet tehát minden egyes veszteség után egy egységgel meg kell növelni. Ezt addig kell folytatni amíg nem nyerünk. Ha nyertünk, akkor kiszámoljuk azt az összeget amivel megszüntetjük a veszteséget és pótoljuk egy egységgel (ez lesz a nyereség) és így folytatjuk tovább a fogadásokat.

Próbáld ki a Frank Belanger stratégiát az Unibeten!

De nézzünk példát is, hogy könnyebben érthető legyen.

Tegyük fel, hogy a szorzó értéke mindig 1,93.

Első nap

Úgy döntünk, hogy a fogadási egység 5 lesz. Először tehát megteszünk 5 egységet. Elveszítjük. Így tehát -5-nél tartunk.

2. nap

Növeljük a fogadási egységet eggyel, így tehát két egységnyi fogadást teszünk meg, vagyis a fogadási tét 10. Újra veszítünk, így tehát -15-nél tartunk.

3. nap

Újra növeljük a tétet egy egységgel, vagyis a következő fogadási tét 3 egység lesz, azaz 15. Veszítünk. A mérlegünk -30.

4. nap

Újra növeljük a tétet egy egységgel, vagyis a következő fogadási tét 4 egység lesz, azaz 20. Most nyerünk, a nyereség 0,93*20 = 18,60. A mérlegünk még mindig negatív, azaz -11,40.

5. nap

Ez az a pillanat amikor ki kell számolni, hogy mennyi legyen a tét ahhoz, hogy pótoljuk a veszteséget és nyerjünk is egy egységet.

Tehát, 11,40+5 = 16,40, ennyit kell nyerni a következő fogadáson ahhoz, hogy az előre megtervezett nyereséggel zárjunk.

Számoljuk ki a tétet:

T = 16,40/(1,93-1) = 17,63

A tét tehát 17,63 lesz. Veszítünk. A mérleg -29,03.

6. nap

Ez az a pillanat amikor ki kell számoljuk újra, hogy hány egységgel kell folytatni a fogadást. Tudjuk azt, hogy az előre meghatározott egység 5, a veszteségünk pedig 29,03.

29,03/5 = 5,8, ez kerekítve 6, a következő fogadás tétje 6+1 egység lesz, vagyis 35. Újra veszítünk, a mérlegünk pedig -64,03 lesz.

7. nap

Növeljük egy egységgel a fogadásunk tétjét, 8 egységgel, azaz 40-nel fogadunk. Veszítünk. Az elkönyvelt veszteség eddig -104,03.

8. nap

Újra növeljük a tétet, 9 egységgel, vagyis 45-tel fogadunk és nyerünk. 45*0,93 = 41,85, 104,03-41,85 = 62,18, vagyis a mérleg -62,18.

9. nap

Ki kell számoljuk a következő tétet.

Mennyit is kell nyerjünk a következő fogadáson ahhoz, hogy nyereséggel zárjunk?

62,18+5 = 67,18,

számoljuk ki az ennek megfelelő tétet,

T = 67,18/(1,93-1) = 72,24

A következő tét tehát 72,24 lesz. Nyerünk, ami azt jelenti, hogy eltöröltük az összes vereséget és egy egységet nyertünk is, ami 5-öt jelent.

Nézzük csak meg, hogy hányszor is nyertünk fogadást, 3-szor, ami 33%-os fogadási arányt jelent, ilyen kicsi fogadási arány is profitot tudott hozni.

Emlékeztető

  1. Használjunk a fogadásainknál egy fogadási egységet. Ez lesz az az összeg amelyet nyerni szeretnénk minden egyes fogadási sorozat után. Minél kisebb ez az egység, annál hosszabb vesztési sorozatot lehet túlélni.
  2. Legyen az első sorozatnál a tét egy egység.
  3. Ha megnyered az első fogadást, a nyert összeget ad hozzá a bankodhoz és kezdj el egy új sorozatot.
  4. Ha veszítesz, növeld a fogadást vagyis a téted egy egységgel.
  5. Ha ismét veszítesz, újra növeld a téted egy egységgel és ezt mindaddig csináld amíg nem nyersz.
  6. Ha nyersz, számold ki azt az összeget amit meg kell tenni ahhoz, hogy megszűnjön az összes veszteség és jöjjön egy egység nyereség is. Ez legyen a téted.
  7. Ha megnyered ezt a tétet, akkor ezzel a nyereséggel véget ér ez a fogadási sorozat és lehet kezdeni egy másikat.
  8. Ha ellenben elveszítjük ezt a tétet, ki kell számolni, hogy a következő fogadás tétje hány egység lesz. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy figyelembe vesszük az összveszteséget és elosztjuk az egység számával, felkerekítjük a kapott számot, majd egyet hozzáadunk és ez lesz a következő tétünk.
  9. Ezután folytassuk a sorozatot a megadott szabályok szerint mindaddig amíg kétszer egymás után nem nyerünk.

Ennél a stratégiánál is csak megfontoltan játssz, óvatosan, okosan, módszeresen válaszd ki a mérkőzéseket és persze felelősségteljesen tegyél mindent.

Fogadj felelősségteljesen a Sportingbeten!

Leave a Reply