Csak egy sportra kell fogadni?

A világháló tele van jóslatokkal a sportesemények eredményeiről, de nagyon kevés olyan van amely megbízható forrás lehet a sportfogadók számára. Minden sportágat egyedi módon kell elemezni és az adatokat átengedni egy szakértő szemén azért, hogy hosszú távon nyerők legyenek a fogadások.
Az egyértelmű, hogy nem csak egy sportra lehet, illetve kell fogadni, de minden sportágnál figyelembe kell venni az illető sportág legfontosabb jellemzőit, az illető csapat illetve játékos legfontosabb jellemzőit.
Az elkövetkezőkben megpróbáljuk bemutatni, illetve elmagyarázni, hogy különböző sportágaknál melyek azok a legfontosabb mutatók melyeket figyelembe kell venni a fogadás megkötése előtt.

Labdarúgás

Ami a futballt illeti a legfontosabb mutató talán a csapat pillanatnyi formája. A szorzók nagyjából annak a függvényében vannak alakítva, hogy az illető csapat az utolsó mérkőzésein milyen eredményeket ért el.
Az eredmény megjóslásában nagy szerepe van annak, hogy megismerjük, hogy mennyire motivált a csapat, mennyire motiváltak a játékosok, vagy a játékos. Ha nem vesszük figyelembe az előbbieket, vesztes fogadásokat köthetünk anélkül, hogy észrevennénk az okokat.
Figyelembe kell venni a sérüléseket és az esetleges eltiltásokat is, de nem szabad eltúlozni azok fontosságát. Ha egy játékos hiánya arra késztet, hogy teljesen megváltoztasd a véleményed a játék kimeneteléről, akkor inkább ne fogadj. Legtöbbször a fogadók többsége túlbecsüli egyik vagy másik játékos fontosságát a csapat teljesítményében.
Nem igazán szeretik figyelembe venni a sportfogadók az időjárási viszonyokat, vagy a pálya minőségét, pedig ezek nagyon fontos tényezők amik befolyással vannak a játék kimenetelére.
A kezdőcsapat, vagy a csapatösszetétel eleminek tűnhet a rajongóknak, ha nem túlzottan is, de ezeket is figyelembe kell venni a fogadások megkötése előtt. Azzal is tisztában kell legyünk, hogy nem minden esetben nyer a jobb csapat, a foci egy 22 változós játék, de egy játékos nem lehet fontosabb mint a csapat maga.

Tenisz

A fehér sport rendkívül népszerű a sportfogadók között, különösen azért mert rengeteg verseny van nyáron, amikor a labdarúgó klubok pihennek.
A motiváció a teniszben nagyon fontos, talán még fontosabb mint a labdarúgásban. A játékosokat a versenyeken kapott pontok alapján rangsorolják. Ezek a pontok megmaradnak a következő évadig, vagyis nagyjából egy évig. Ezért a játékosok, akik azért küzdenek, hogy megszerezzenek egy Grand Slam helyet, azok inkább arra összpontosítanak, hogy kupákat nyerjenek és pontokat szerezzenek.
A játék kimenetelének egy másik fontos tényezője a pálya felülete. Minden játékosnak van legalább egy kedvenc játékfelülete és ugyanakkor van legalább egy olyan felület is amelyen nem túl jó. Figyelembe kell venni azt is, hogy egy bizonyos átmeneti időre van szükség minden játékosnak, amikor áttér egyik felületről a másikra, ezért ezt is figyelembe kell venni egy teniszmeccs elemzésekor.
A fizikai állapotot másképp kell elemezni mint a labdarúgásnál. A teniszezők akkor is részt vesznek egyes versenyeken ha nincs hozzá elég erejük, hogy végigcsinálják. De ezekben a dolgokban fontos a körültekintő tájékozódás, mérkőzéseket kell végignézni és időt kell szakítani az elemzésekre.
Az egymás közötti közvetlen eredmények bizonyos információkkal szolgálhatnak, melyeket nehezebben találtunk volna meg elemzésekkel.
Az adogatás a teniszben egy nagyon fontos tényező. Számos olyan játékos van aki a szervája miatt vált híressé.

Próbáld ki tenisz tudásodat most a Winmasters-en!

Kosárlabda

A játékosok teljesítménye általában elég stabil, de a fizikai állapotukat közelről kell tanulmányozni. Ezek az adatok nagyobb súllyal befolyásolják a végeredményt mint a pillanatnyi forma.
A hazai pálya előnye nagyon fontos, különösen a döntő fontosságú mérkőzéseken. Szem előtt kell tartani azt, hogy egyes fogadóirodáknál a hazaiak a vendégek után vannak feltüntetve.
A játékosok forgatása az edzők által általában hasonló, de azért vannak különbségek. Ezért ha figyelemmel kísérjük ezeket a részleteket hatékonyabban tudunk fogadni az eredményekre vagy részeredményekre.

Kézilabda

Az igaz, hogy a kézilabda nem olyan népszerű a sportfogadók között mint a futball, a tenisz és a kosárlabda, de azért nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert sokan vannak akik ebben a sportágban is fogadásokat kötnek.
Ahhoz, hogy fogadni tudj egy mérkőzésre a kézilabdában, kell ismerd a csapatokat és a játékosokat. Össze kell hasonlítani a statisztikákat, a táblázatokat, jól kell informálódni a csapat és az egyes játékosok jó vagy rossz formájáról és a sérültekről is. Meg kell ismerni a csapatok elért félidőbeli és végeredményeit. Azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egy kézilabda mérkőzés döntetlennel záruljon. Ebben a sportban a mérkőzések kevésszer zárulnak meglepetésekkel.
Ebben a sportágban is sokat számít a motiváció, ugyanakkor sokat számít a csapat formája, de nem elhanyagolható az egyes játékosok formaállapota sem.

Leave a Reply