Benyújtaná a számlát a Diósgyőr

2014. December 7. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Tomislav Szivics
Igazi rangadóval búcsúzik 2014-től az OTP Bank Liga, vasárnap délután a 29 pontos Diósgyőr a 28 pontos Újpestet fogadja, és amelyik csapat győz, a dobogóról mehet téli pihenőre.

 

A hazaiak az idényben még nem kaptak ki otthon, csupán a Debrecen (1-1) és a Dunaújváros (3-3) tudott pontot szerezni Miskolcon. Ugyanakkor az Újpest is mindössze kétszer kapott ki vendégként, két győzelem és négy döntetlen mellett csak Székesfehérvárról és Kecskemétről távozott üres kézzel.

A legutóbbi három egymás elleni mérkőzésen nem jött össze a diósgyőri siker, márciusban a lilák 2-0-ra nyertek otthon, a májusi kupadöntő 1-1-re végződött, végül az Újpest büntetőkkel győzött, augusztusban pedig 1-1-et értek el a felek.

“Igazi fociünnep lesz, hiszen olyan rivális jön hozzánk, amely ellen mindig nő a feszültség. A táblázat alapján is rangadó lesz, éppen ezért nagyon készülünk, szeretnénk győzelemmel lezárni ezt az évet. Van miért visszavágnunk, emlékezzünk csak a vesztes kupadöntőre, vagy a nyári mérkőzésre, amikor kilenc játékossal is lefutballoztuk az Újpestet a Megyeri úton, mégsem tudtunk nyerni. El kell felejtenünk, hogy az utolsó két bajnokin elmaradt ellene a győzelem. Majd most benyújtjuk a számlát” – nyilatkozta Szivics Tomiszlav, a DVTK edzője.

A csapat válogatott középpályása, Elek Ákos szerint a Diósgyőr az elmúlt másfél év alatt egy semmitmondó csapatból eljutott oda, hogy mindenki komolyan veszi. “Az Újpest is a dobogóra vágyik és bár tudom, hogy közhely, de nehéz mérkőzés lesz. Bízom benne, hogy jobban alkalmazkodunk majd a mély talajhoz, célunk, hogy hazai közönség előtt nyerjünk.”

A hazaiak győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendég fővárosiak sikerére 3.40 szorzóval lehet fogadni. A két csapat eddig 46 mérkőzést vívott egymással az élvonalban, a Diósgyőr 10, az Újpest 15 meccset nyert, 21 alkalommal pedig döntetlen eredmény született.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply