Rekordösszegért az Interé Joao Mario

2016. August 29. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Joao Mario
Az Inter hivatalos honlapján bejelentette, hogy bemutatja a San Siróban a klub új szerzeményét, a nyári Eb-t a portugál válogatottal megnyerő Joao Mario-t.

A Sportingtól igazolt középpályásért mélyen a zsebébe nyúlt a milánói alakulat, miután 45 millió eurót fizetett érte. Soha korábban ekkora összeget nem fizettek még portugál klubnak portugál játékosért.

A korábbi csúcsot Nani tartotta, akit szintén a Sportingtól vásárolt meg a Manchester United 29 millió euróért – még 2007-ben.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy Joao Mario lenne a legdrágább portugál futballista, hiszen a Real Madrid 96 millió eurót fizetett ki Cristiano Ronaldóért a Manchester Unitednek, így ő a csúcstartó.

A 23 éves Joao Mario egy rövid kölcsönidőszakot leszámítva teljes felnőtt karrierjét a Sportingnál töltötte, a lisszaboniaknál 75 mérkőzésen szerepelt és 14 gólt szerzett, és egyszeres portugál kupagyőztesnek mondhatja magát.

A középpályás tagja volt a nyári Európa-bajnokságot megnyert portugál válogatottnak is, és hazája csapatának minden Eb-meccsén pályára is lépett. A luzitán nemzeti tizenegyben így összesen 18 alkalommal kapott szerepet.

Természetesen az előttünk álló válogatott mérkőzéseken gyarapíthatja szereplései számát, hiszen Fernando Santos szövetségi kapitány rá is számít a jövő csütörtöki Gibraltár elleni felkészülési, valamint a Svájc ellen, szeptember 6-i világbajnoki selejtező mérkőzésen.

A portugál válogatott a magyarokkal egy vb-selejtezőcsoportban szerepel, a mieink szintén szeptember 6-án kezdik a szereplést, akkor a Feröer-szigetek válogatottja lesz az ellenfél.

A Svájc-Portugália mérkőzésen a hazaiak számítanak esélyesebbnek, sikerükre a szorzó 2.40, míg a Cristiano Ronaldót nélkülöző portugálok győzelmére 2.87, a döntetlenre 3.30.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply