Holland edzők csatája Angliában

2014. December 7. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Louis van Gaal
Rangadóval zárul a Premiership 15. fordulója, a negyedik helyezett Manchester United a harmadik helyen álló Southamptonhoz látogat.

 

A két csapat történelme alapján a Manchester United lenne a párharc toronymagas esélyese, de az idei idényben meglepetésre a Southampton a sikeresebb a bajnokságban. Míg a Ronald Koeman vezette déliek a harmadik helyen állnak, addig a United a negyedik, igaz, éppen feljövőben van.

Louis van Gaal irányítása alatt pocsékul kezdte a szezont a Manchester United, de az utóbbi hetekben már kezd beérni a szakvezető munkája, az előző négy bajnokiját kivétel nélkül megnyerte a csapat, és már csak egy ponttal van a harmadik Southampton mögött. Ezt az egy pontot akár vasárnap ledolgozhatja a gárda, amennyiben legyőzi idegenben a Sotont.

A párharc további pikantériáját adja, hogy mindkét együttest holland szakember irányítja, akik ráadásul már dolgoztak is együtt, és nem ápolnak felhőtlen viszonyt egymással. Még 2004-ben történt, hogy Koeman, az Ajax vezetőedzőjeként szakmai kérdések kapcsán összerúgta a port a klub sportigazgatójaként dolgozó Van Gaallal, akinek távoznia is kellett végül Amszterdamból.

Van Gaal a meccs előtti sajtótájékoztatón nem kívánt a Koemannal való viszonyáról beszélni, de azt elismerte, hogy kollégája remek munkát véget a Southamptonnál. Kicsit azért odaszúrt az ellenfélnek, és hozzáfűzte: minden bajnokságban van egy meglepetéscsapat, amely jól szerepel eleinte, de a lényeg az, hogy ki áll a dobogón a szezon legvégén.

“Nagyon jó csapat a Southamptoné. Jól ismerem a játékosait, közülük több leigazolásáról is volt szó nálunk” – mondta Van Gaal, aki szerint sokkal nehezebb dolga lesz csapatának hétfőn, mint a jövő hét végi, Liverpool elleni csúcsrangadón.

Van Gaal elárulta, hogy Wayne Rooney és Jonny Evans sérülése egyaránt a múlté, mindketten bevethetőek lesznek, ami rendkívül jó hír számára, ahogy fogalmazott, “már látja az alagút végét”.

A Soton győzelmére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.40, a Manchester United diadalára 2.70 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply