Nagyon kellene egy csapat Robson-Kanu-nak

2016. August 29. Monday in Egyéb, Hírek

Hal Robson-Kanu
Hiába vállalt főszerepet a walesi válogatott EB sikerében a kétgólos Hal Robson-Kanu, miután a franciaországi kontinenstorna után nem játszott mérkőzést, sőt, jelenleg klubja sincsen, nem valószínű, hogy számít rá Chris Coleman szövetségi kapitány a Moldova elleni, szeptember 5-i világbajnoki selejtezőn.

A csatár a nyáron hagyta el a Reading csapatát, bár több ajánlata is volt – többek között a Premier League-ben szereplő Hull City és a Crystal Palace is hívta -, egyelőre nem talált magának új klubot. “Tudjuk, hogy mire képes, de majd az edzések és a felkészülés során fogom tudni igazán, hogy kire számíthatok” – nyilatkozta Coleman, aki ennek ellenére meghívta a keretbe a támadót.

“Az első mérkőzés mindig fontos. Hányszor előfordult már, hogy felkészültünk, ígérgettünk, aztán nem értünk el semmit. Az első mérkőzés – mindegy, hogy otthon vagy idegenben – meghatározó, ezért készülünk nagyon” – tette hozzá.

A keretnek tagja a Crystal Palace kapusa, Wayne Hennessey, és középpályása, Joe Ledley, akik kisebb sérülést szenvedtek a Bournemouth elleni bajnokin. Aaron Ramsey húzódás, Jonny Williams bokasérülése miatt nem játszhat, míg a nottinghami középpályás, David Vaughan visszavonult a nemzetközi futballtól. A keretbe ugyanakkor visszakerült Emyr Huws, Tom Lawrence és Paul Dummett, akik nem lehettek ott az Eb-n.

Wales szeptember 5-i győzelmére a szorzó 1.22, a döntetlenre 5.25, míg Moldova idegenbeli sikerére 17.00.

A walesiek vb-selejtezős kerete:

 

  • Kapusok: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Huddersfield Town), Owain Fon Williams (Inverness)
  • Védők: Ben Davies (Tottenham), James Chester (Aston Villa), James Collins (West Ham), Chris Gunter (Reading), Jazz Richards (Cardiff City), Neil Taylor (Swansea), Paul Dummett (Newcastle), Ashley Williams (Everton).
  • Középpályások: Joe Allen (Stoke City), Dave Edwards (Wolverhampton), Andy King (Leicester), Joe Ledley (Crystal Palace), Emyr Huws (Cardiff City), Tom Lawrence (Leicester) George Williams (MK Dons), Gareth Bale (Real Madrid).
  • Csatárok: Simon Church (MK Dons), David Cotterill (Birmingham City), Hal Robson-Kanu (csapat nélkül), Sam Vokes (Burnley).

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply