Volt csapattársak egymás ellen a kupában

2014. February 16. Sunday in Egyéb, Hírek

Vasárnap az Everton a Swansea együttesét fogadja az FA-kupa nyolcaddöntőjében, a két szakvezető pár éve még egy csapatban játszott.

 

Roberto Martinez

Martinez korábban edzője is volt a Swansea szakvezetőjének.

Az Everton ebben a szezonban a tavaly a Wigant FA-kupa-győzelemre vezető Roberto Martinez irányításával jól szerepel a bajnokságban és a kupában is, vasárnap hazai pályán harcolhatja ki a legjobb nyolc közé kerülést utóbbi sorozatban. Az ellenfél a Swansea lesz, amelyet február eleje óta Garry Monk irányít játékos-menedzserként.

A két szakvezető 2004-ben a Swansea játékosaként jó viszonyt alakított ki egymással, akkor Martinez volt a csapatkapitány, majd távozása után helyettese, Monk vette át tőle a karszalagot. Martinez később visszatért a klubhoz vezetőedzőként, Monk pedig maradt csapatkapitány.

“Robertóval nagyszerű viszonyt alakítottunk ki, amikor ő volt a csapatkapitányom. Fantasztikus vezető volt, sokat tanultam tőle, és menedzserként is próbáltam ellesni nála a szakma fortélyait” – jelentette ki Monk.

Martinez szintén dicsérően beszélt kollégájáról, akivel február elején beszélt legutóbb, mikor Monk lett a Swansea menedzsere, de mint elmondta, nem kellett tanácsokat adnia volt csapattársának, mert neki is világos elképzelései voltak, hogyan lásson neki a munkának.

A Swansea Monk kinevezése óta egy győzelmet és egy döntetlent jegyez a bajnokságban, s jelenleg a 10. helyen áll, míg az Everton a hatodik pozíciót foglalja el, de legutóbbi három bajnokijából kettőt elveszített (igaz, mindkettőt idegenben, TOP5-ös csapat ellen).

Az Everton győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 3.90, a Swansea diadalára 6.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply