Tovább menetelhet a Sheffield United

2014. February 16. Sunday in Angol Championship, Hírek

Szombaton négy, vasárnap három, hétfőn pedig egy mérkőzéssel folytatódnak az angol labdarúgó FA-kupa küzdelmei.
Nigel Clough

Clough együttese két élvonalbeli csapatot is kivert a kupából.

A nyolcaddöntő egyik érdekes párharcában két nem élvonalbeli csapat mérkőzik egymással: vasárnap a harmadosztályú Sheffield United a második ligában szereplő Nottingham Forestet fogadja. A mérkőzés a két szakvezető szempontjából is komoly presztízzsel bír: Nigel Clough és Billy Davies között ugyanis nem szent a béke a 2010-es, Pride Parkban lejátszott mérkőzés óta.

Akkor Davies (még a Derby County edzőjeként) 1-0-s győzelemre vezette csapatát a Nottingham ellen a helyi derbin (az úgynevezett East Midlands-derbin), de a szakember a mérkőzés után feljelentette kollégáját. A reváns ideje most jött el, a helyzet fonáksága azonban, hogy most Davies a nottinghamiek szakvezetője, míg Clough feladata kemény, hiszen csapatát bent kellene tartania a harmadosztályban.

A szebb napokat is megélt Sheffield United ugyanis csak a 22. helyen szerénykedik a League One-ban, és nagyon közel van ahhoz, hogy története egyik mélypontjára süllyedjen. Az FA-kupában azonban nagyon megy az együttesnek: eddigi négy idegenbeli mérkőzését megnyerte, kiverte a Colchester Unitedet (3-2), a Cambridge Unitedet (2-0), és az Aston Villát (2-1), majd a legutóbbi fordulóban otthon bravúros 1-1-et ért el a Fulham ellen, hogy aztán a forduló egyik legnagyobb meglepetését aratva a megismételt mérkőzésen 1-0-ra győzzön Londonban, és továbbjusson.

“Semmi speciálisra nem kell gondolni, mérkőzés előtt kezet fogunk Daviesszel, és minden megy tovább” – nyilatkozta Clough, aki büszke arra, hogy a legjobb 16 között az ő csapata a legalacsonyabban rangsorolt együttes.

A Forest sorozatban tizenhat veretlen mérkőzésnél tart, utoljára november 29-én kapott ki, akkor egy hazai bajnokin a Readingtől 3-2-re. A középpályás Guy Moussi és Eric Lichaj szereplése kérdéses, az viszont egyértelmű, hogy a hosszú ideje sérült Henri Lansbury, David Vaughan, Kelvin Wilson, Dexter Blackstock és Chris Cohen nem léphet pályára.

A hazaiaknál a csapatkapitány Michael Doyle letöltötte hárommérkőzéses eltiltását, míg a kölcsönben szereplő Billy Paynter azért nem játszhat, mert anyaklubja, a Doncaster Rovers színeiben már pályára lépett az idei sorozatban.

A Sheffield United vasárnapi győzelmére 3.60 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Nottingham idegenbeli győzelmére 2.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply