Simont szerződtette az 1860 München

2015. February 2. Monday in Hírek, Német 2. Bundesliga

Simon Krisztian
A német másodosztály 15. helyén álló 1860 München labdarúgócsapata szerződtette Simon Krisztiánt, az Újpest válogatott szélsőjét.

 

A 23 éves játékos 2009-ben mutatkozott be az Újpest együttesében, eddig kétszer igazolt külföldre, de egyik lehetőségét sem kísérte nagy szerencse.

2009-ben négy hónapra a Wolverhamptonhoz került kölcsönbe, de tétmérkőzésen nem jutott szóhoz. 2010 decemberében egyszerre két lehetőség is adódott, a Hoffenheim három évre szerette volna szerződtetni, és a hétszázezer eurós ajánlat a magyar klubon is segített volna, azonban Simon inkább fél évre kölcsönbe a Feyenoordhoz ment. Mario Been edző ugyan bízott benne, az Ajax, majd a De Graafschap ellen is kezdőként számított rá, aztán kiszorult a csapatból, végül mindössze nyolc mérkőzést játszott, és visszatért Újpestre.

A játékosra ősszel, a három Európa-bajnoki selejtezőn felfigyelt az 1860 München, német sajtóértesülések szerint 500 ezer eurót fizetett érte.

A klub rajta kívül mindössze két játékost igazolt. A 67-szeres ghánai válogatott középpályás, Anthony Annan korábban szerepelt már a Schalkéban is, ezúttal a finn HJK Helsinkitől igazolt a Bundesliga II-be.

A védőként és középpályásként egyaránt hasznos, 20 éves Jannik Bandowski eddig a Borussia Dortmund második csapatában szerepelt, de Markus von Ahlen nagyon sokat vár tőle. “Egy fiatal, nagyon ambiciózus srác, aki több poszton is bevethető, mindkét lábbal kiválóan lő, nagyon dinamikus” – nyilatkozta róla.

A csapattól a novemberben szerződést bontott egykori ferencvárosi Leonardo mellett távozott Marin Tomasov, Grzegorz Wojtkowiak, Sebastian Hertner, Yannick Stark, Markus Steinhöfer és Bobby Wood is.

Az 1860 München egy hét múlva, jövő hétfőn a Heidenheimet fogadja, győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendégek sikerére 2.90 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply