Giovinco 19 év után távozik a Juventusból

2015. February 2. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Sebastian Giovinco
A Juventus nagyon aktív az átigazolási időszak utolsó napján Sebastian Giovinco a Juventusból a Toronto FC-hez igazolt, a torinóiak ugyanakkor megszerezték Alessandro Matrit a Milantól.

 

A várakozásokkal ellentétben az olasz bajnoki listavezető nem tartja meg saját nevelésű játékosát a szezon végéig, Giovinco már most a tengerentúlra igazolt. A támadó 1996-ban került a Juventus kötelékébe, és tíz évvel később lett a felnőtt keret tagja. Előbb az Empolit, majd a Parmát erősítette kölcsönben, de visszatérései után sem tudott alapemberré válni a Juventusban.

A Toronto érdeklődését már korábban lehetett hallani, de a 27 éves labdarúgó kapcsán még nyári távozás volt a terv, azonban a kanadai csapat elérte, hogy az olasz bajnoki címvédő fél évvel előbb elengedje.

“Az ő utolsó szereplése a Juventusban, a Verona elleni 6-1-es kupamérkőzés, méltó búcsú volt” – szólt a klub bejelentése. Az említett Olasz Kupa-mérkőzésen Giovinco két gólt szerzett.

Azonban gyorsan talált Giovinco helyére új támadót a Juventus, ráadásul Matri nem ismeretlen Torinóban. A Milan-nevelésű csatár 2011-ben lett a zebrák labdarúgója, majd 2013-ban ismét a piros-feketékhez került, a milánóiak most kölcsönadták a Juventusnak.

A két csapat szombaton egymás ellen lép pályára az olasz bajnokságban: a Juventus sikerének az oddsa 1.30, a döntetlenre 5.00, a Milan győzelmére 10.00 a szorzó.

A csapatok őszi összecsapását a Juventus 1-0-ra nyerte Milánóban, a két gárda elmúlt öt meccsén kivétel nélkül a torinóiak győztek.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply