Moyes morcos a határidő miatt

2015. February 2. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

David Moyes
Nagyon elégedetlen David Moyes, a Real Sociedad labdarúgócsapatának menedzsere, amiért a januári átigazolási szezonban nem sikerült senkit sem szerződtetni.

 

A baszkokhoz szezon közben érkezett brit szakember nagyon szerette volna, ha kicsit felfrissül a kerete, de egyetlen kiszemeltjével sem járt sikerrel.

Először az Arsenal Costa Rica-i csatárát, Joel Campbellel tárgyalt, a válogatott támadó azonban végül a Villarrealt választotta. Több kísérletet tett arra, hogy kölcsönbe megszerezhessen olyan középpályásokat, akik klubjukban kevesebb lehetőséghez jutnak, de Adnan Januzaj (Manchester United), Charlie Adam (Stoke City) és Emre Can (Liverpool) esetében sem járt sikerrel.

A legígéretesebb új szerzeménynek az AIK Solna svéd válogatott szélsője, Nabil Bahoui ígérkezett, de hiába jelenet meg már a La Liga hivatalos honlapján az átigazolás, illetve a négymillió eurós ügylet ténye, a svéd klub 15 perccel az átigazolási időszak vége előtt (a spanyoloknál péntek éjszaka volt a zárás) visszalépett a transzfertől.

“Megpróbáltunk mindent, de hiába álltunk egész közel néhány labdarúgó megszerzéséhez, kicsúsztunk a határidőből” – panaszkodott Moyes azt követően, hogy csapata sima, 4-1-es vereséget szenvedett a hétvégén a Real Madridtól.

A szakember szerint komoly nehézséget jelentett az is, hogy amíg Európa legtöbb országában február 2-án éjfélig lehet játékosokat igazolni, addig a spanyol piac már pénteken bezárta a kapuit. “A tendencia azt mutatja, hogy a téli átigazolási szezonban a legtöbb ügyletet az utolsó napon bonyolítják le. Sajnos Spanyolországban három nappal korábban véget ért az időszak, ez a legtöbb csapatot kényesen érintette.”

Moyes ráadásul duplán szomorkodhat, hiszen a Real elleni bajnokin elvesztette Carlos Velát, aki az eddigi húsz mérkőzésén hétszer volt eredményes, és kérdéses, hogy a mexikói támadó játszhat-e a következő mérkőzéseken.

A Sociedad szombaton a két ponttal előtte álló Celta Vigót fogadja, a hazaiak győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a vendégek sikerére 3.10 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply