Öt éve nem nyert Fehérváron az Újpest

2014. October 7. Tuesday in Egyéb, Hírek

Balajcza Szabolcs
Érdekes mérkőzést ígér a magyar labdarúgó Ligakupa 3. játéknapjának keddi rangadója, amelyen a Videoton az Újpest csapatát fogadja.

 

A két együttes kiváló formában futballozik idén, a fehérváriak eddig minden tétmérkőzésüket megnyerték, évek óta nem volt ekkora esélyese az NB I-es bajnokságnak. De a fővárosiak sem panaszkodhatnak, egyetlen egyszer kaptak ki eddig a szezon során, éppen Székesfehérváron.

A Videoton a nemzetközi kupaszereplésről lecsúszva a nyarat a csapatépítésnek és a felkészülésnek szentelhette, Joan Carrillo személyében olyan edzőt talált, amely nemcsak jól ismerte a keretet, de tökéletesen össze is rakta az együttest.

A Videoton a bajnokságban tízből tíz mérkőzést megnyert, legutóbb szombaton Pécsről vitte el a három pontot. A Magyar Kupában a Testvériséget 7-0-ra, a Kunszállást 8-0-ra, a Szigetszentmiklóst 2-1-re verte, a Ligakupa E csoportjának nyitányán az NB II-es Ajkát 4-0-ra, a Vasast pedig 5-1-re páholta el.

Az Újpest nagyon régen állt olyan előkelő helyen a bajnokságban, mint most: a lilák a hét végén a még nyeretlen Dunaújvárost 3-0-ra győzték le, ezzel tíz fordulót követően négy győzelemmel, öt döntetlennel és egy vereséggel az előkelő az 5. helyre léptek előre. A Magyar Kupában a Budaörs (3-1), a Himesháza (13-0) és a Haladás (2-0) sem jelentett eddig akadályt, a Ligakupában ugyanakkor a Vasas 2-1-es legyőzése után Ajkán csak 2-2-es döntetlenre futotta.

A már említett egy vereséget három hete, szeptember 14-én szenvedte el, Székesfehérváron a Videoton Juhász Ronald és Nikolics Nemanja góljaival 2-0-ra győzött. Akkor a mérkőzés után Carrillo mester a csapategységet emelte ki, ebben bízhat a kedd délutáni összecsapáson is.

A hazaiak győzelmére 1.53 az odds, a döntetlenre 4.20, míg az Újpest idegenbeli sikerére 5.00 szorzóval lehet fogadni. A lilák 2011 májusa óta nyeretlenek a riválissal szemben, akkor a Megyeri úton győztek 1-0-ra. Legutóbb 2009 novemberében, egy Magyar Kupa-mérkőzésen fordult elő, hogy a Sóstói-stadionból három ponttal távoztak, öt éve Kabát Péter büntetőjével nyertek 1-0-ra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply