Pirlo ismét tagja az olasz válogatottnak

2014. October 7. Tuesday in Egyéb, Hírek

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo, a Juventus középpályása is meghívót kapott Antonio Conte szövetségi kapitánytól az olasz válogatott következő két Európa-bajnoki selejtezőjére.

 

A 35 éves középpályás azután kapott meghívót korábbi vezetőedzőjétől, akivel a Juventusnál dolgozott együtt, hogy Giacomo Bonaventura megsérült, így ő nem áll a kapitány rendelkezésére. Pirlo eredetileg tehát nem szerepelt a meghívottak között, főleg úgy, hogy júniusban lemondta a válogatottságot, de miután Conte megkereste az AC Milan futballistájának pótlására, igent mondott.

Olaszország a nyári világbajnokságon csúnyán megégett, hiszen nem jutott tovább csoportjából, így Angliával karöltve korán búcsúzott. Cesare Prandellit le is váltották, helyére pedig az a Conte került, akinek az irányítása alatt a Juventus gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált napjainkban a Serie A-ban.

Conte új színt hozott a válogatotthoz, ezt bizonyítja a csapat 2-0-s sikere Hollandia felett. Bár az csak egy felkészülési mérkőzés volt, jól teljesítettek a taljánok, akiknél a rutinosabb játékosok mellett a tehetséges fiatalok is megkapják a lehetőséget.

Pénteken Azerbajdzsánt fogadja Olaszország. Az azeriek már lejátszottak egy meccset, Bulgáriától 2-1-re kaptak ki saját közönségük előtt. A kaukázusiak nincsenek kirobbanó formában, legutóbbi négy meccsükből háromszor is kikaptak, egyszer pedig döntetlent játszottak.

Conte legénységének a győzelmét 1.083 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 10.00, a vendég azeriak esetleges sikerére pedig 26.00 az odds.

A 2002/03-as selejtezősorozatban már találkoztak egymással a csapatok. Akkor nem történt meglepetés, Olaszország idegenben 2-0-ra, hazai pályán pedig 4-0-ra tudott nyerni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply