Megújult csapatok csatája Szombathelyen

2014. July 26. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Artner Tamás
Két alaposan átalakult csapat feszül egymásnak szombat este a Rohonci úton, ahol a Haladás az Újpest együttesét látja vendégül. A fővárosi együttes a legutóbbi öt bajnokin nem tudott nyerni a szombathelyiek ellen, 2011-ből datálódik az utolsó siker (4-1 a Megyeri úton) és az utolsó idegenbeli Újpest-győzelem (0-2) is. Az előző szezonban a Megyeri úton 1-1-es döntetlen született Szombathelyen pedig Radó András góljával a hazaiak győztek 1-0-ra.

 

A mostani keretek azonban nyomaiban sem emlékeztetnek a tavalyiakra. A Haladástól egy-két kivétellel kulcsemberek távoztak, így nem lesz már ott a pályán Bosnjak Predrag (FTC), Tóth Péter (Pinkafeld), Guzmics Richárd (még nincs csapata), Simon Ádám (Videoton), Nagy Gábor (Újpest), Halmai Ramon és Hrepka Ádám (MTK) sem, de hosszabb távon az sem kizárt, hogy Radó, illetve Németh Márió is elhagyja a klubot.

Hatan érkeztek, Városi Viktor (Pécs), Zamostny Balázs (Újpest) és Nagy Olivér (Paks) mellett hárman – Gaál Bálint, Katona Máté, Varga Gábor – Sopronból szerződtek a Haladáshoz.

“Már tavasszal látni lehetett, hogy nem fogjuk tudni megtartani az összes piacképes játékosunkat” – nyilatkozta Artner Tamás, aki elárulta, több kiszemelttel azért nem jöhetett létre megállapodás, mert anyagi kérdésben nem tudtak megállapodni. “Ezért váltottunk, és olyan fiatalokat kerestünk, akik tehetségesek, de kevés játéklehetőséghez jutottak eddig. Szerencsére összerázódott a csapat, úgy érzem, az öltözői hangulat már olyan, mint az előző években.”

A hazaiaknál Gyurján Bence sérült, Fehér Zoltán eltiltott, Németh Márió és Medgyes Zoltán pedig eddig az U19-es válogatottban szerepelt. Újpesten Kabát Péter sérült, így nem játszhat. A tavalyi keretből tizenkét légiós távozott, érkezett az albán Berat Ahmeti, a kongói-finn Aristote Mboma, az uruguayi Rodrigo Rojo és a belga Jérémy Serwy, de nagy erősítés lehet a diósgyőri Vadász Viktor is.

“Győzelemmel szeretnénk nyitni a bajnokságot” – jelentette ki Nebojsa Vignjevics edző. Az újpestiek vendégsikerére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a Haladás hazai győzelmére 2.45 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply