Kapusháború a Chelsea-nél

2014. July 26. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Petr Cech
Nehéz dolga lesz José Mourinhónak, mert két klasszis kapus között kell erősorrendet felállítania a 2014-15-ös évadban. A rutinos kapus, Petr Cech ugyanis vetélytársat kapott az Atlético Madriddal spanyol bajnoki aranyat nyert, és BL-döntőt játszott Thibaut Courtois személyében, és a cseh játékos ennek nagyon nem örült.

 

“Egy biztos, szeretném a legtöbbet kihozni magamból, mert nem vágyom a kispadozásra. Tavaly az ausztrál Mark Schwarzer érkezett, vele is megküzdöttem, így lesz ezúttal is. Nekem minden év egy új kihívás” – nyilatkozta a 107-szeres válogatott játékos.

Courtois-val kapcsolatban elmondta, hogy kiváló kapusnak tartja, nála egyértelműen bebizonyosodott, hogy volt értelme a kölcsönadásnak, hiszen a Primara Divisiónban egyértelműen a legjobb teljesítményt nyújtotta.

“A döntés Mourinho kezében van, nem tehetek más, mint a legtöbbet kihozom magamból, és várom, mi lesz a sorsom” – mondta Cech.

A portugál szakembert természetesen megkérdezte az Independent, és Mourinho egyelőre nagyon visszafogottan válaszolt. “Fantasztikus helyzetben vagyok, mert két olyan kapusom van, mint Cech és Courtois. Utóbbi a világ legjobb fiatal kapusa, a másik pedig a három legtapasztaltabb játékos egyike jelenleg. Ez ideális. De nem kell semmilyen sztorit keresni, úgyis csak egyikük játszhat. És mindegy, melyikükre voksolok, a Chelsea a lehető legjobb kezekben lesz” – mondta.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Courtois visszatérése milyen veszélyt jelent Cech helyét illetően, majd az augusztus 18-i, Burnley elleni Premier League-nyitányon kiderül, hogy dönt a szakvezető. A Burnley hazai győzelmére 8.00 szorzóval lehet fogadni, a döntetlenre 4.50, a Chelsea sikerére 1.40 az odds.

Mourinho a nyári átigazolási szezonban rutinos játékokkal erősített, és ennek még lehet nincs vége: Diego Costa, Cesc Fabregas és Filipe Luis után minden bizonnyal csatlakozik az együtteshez a 36 éves elefántcsontparti támadó, Didier Drogba is, aki 2004 és 2012 között tíz trófeát nyert a Chelsea-vel.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply