Ranieri lett a görög kapitány

2014. July 26. Saturday in Egyéb, Hírek

Claudio Ranieri
A görög válogatottnál a világbajnokság után generációváltásra kerül sor, amit az olasz Claudio Ranieri vezényelhet le.

 

Fernando Santos már a világbajnokság előtt világossá tette, hogy a tornát követően távozik a görög szövetségi kapitányi posztról, s már akkor tudni lehetett, hogy Claudio Ranieri a legesélyesebb a posztra. A görög szövetség nem okozott meglepetést, pénteken bejelentette, hogy a Valencia, a Juventus, a Roma, az Inter, a Chelsea és a Monaco korábbi szakvezetője veszi át a nemzeti csapat irányítását.

“Caludio Ranieri két évre szóló szerződést írt alá a görög szövetséggel, ő lesz a válogatott szövetségi kapitánya. A korábban több nagy európai klubot is irányító olasz szakembertől az az elvárás, hogy a 2016-os Európa-bajnokságon további sikerekre vezesse a csapatot” – áll a görögök közleményében.

A görög válogatott a világbajnokságon a Kolumbia elleni 3-0-ás vereség után összeszedte magát, továbbjutott a csoportból, de a nyolcaddöntőben, Costa Rica ellen már nem sikerült nyernie, 0-0-ás döntetlent követően büntetőkkel esett ki.

A görögök az Európa-bajnokság selejtezőjében nem kerültek nehéz csoportba, a román, a finn, a magyar, az északír és a feröeri válogatott mellől próbálja meg kvalifikálni magát a franciaországi eseményre. A csoport első két helyezettje továbbjut az Eb-re, de még a harmadik is reménykedhet, mert osztályozón kivívhatja az Európa-bajnoki szereplést.

Arra, hogy a görögök megnyerik selejtező csoportjukat, 2.25 az odds, a románok elsőségére 3.00, a magyar válogatottéra 5.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply