Meggyengült a Szuperkupa-döntőre a Sahtar

2014. July 21. Monday in Egyéb, Hírek

Fred
Alaposan meggyengült a Sahtar Donyeck labdarúgócsapata, miután a feszült ukrán belpolitikai helyzet miatt hat légiós is úgy döntött, nem tér vissza az országba a klub franciaországi túrájáról.

 

A donyeckiek szombaton az Olympique Lyontól szenvedtek 4-1-es vereséget, a visszaúton azonban már hat fővel kevesebben voltak, néhány játékos ugyanis úgy döntött, biztonsági okokból nem tér vissza Ukrajnába.

“A hír igaz, Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra és Ismaily nem tartott velünk a hazaúton” – erősítette meg Ahmetov. “De nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy hamarosan mindannyian csatlakoznak hozzánk. Szerződés köti őket hozzánk, ezt be kell tartaniuk. Mindegyikük kontraktusában van olyan záradék, amely több tízmillió eurót jelent a klub számára. Abban senki se reménykedjen, hogy kiárusítást tartunk” – tette hozzá.

Akhmetov hozzátette, hogy az ukrán bajnok eddigi is és ezentúl is figyel a játékosok biztonságára, és reméli, a játékosok inkább az eszükre hallgatnak, főleg mert nincs mitől félniük.

“Semmilyen plusz kockázatot nem vállalunk, Nagyon szeretnénk Donyeckben játszani, de abban a pillanatban, amint ezt nem tudjuk megtenni, más, biztonságos helyen fogunk futballozni.”

Douglas Costa és Alex Teixeira 2010, Dentinho 2011, Fred, Facundo Ferreyra és Ismaily 2013 óta játszik a klub színeiben, és mindegyikük alapembernek számít. Jelen állás szerint ők biztosan nem lehetnek ott a keddi, lvivi, Dinamo Kijev elleni Szuperkupa-döntőn.

A Sahtar rendes játékidőben ellért győzelmére 3.80 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Dinamo rendes játékidőben elért sikerére 1.83 szorzóval lehet fogadni. A felek legutóbb májusban az Ukrán Kupa fináléjában csaptak össze, akkor a kijeviek 2-1-re nyertek. Előtte viszont zsinórban hétszer a Sahtar győzött.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply