Hivatalos: Evra a Juventusban folytatja

2014. July 22. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Patrice Evra
Patrice Evra kilenc szezon után hagyta el a Manchester Unitedet, hétfőn pedig kétéves szerződést kötött a Juventusszal.

 

A 33 éves védő tavasszal még szerződést hosszabbított az angol gárdával, amely Sir Alex Ferguson távozása után roppant gyenge idényt futott. A manchesteriek még az idény vége előtt edzőt váltottak, és David Moyes helyét ideiglenesen Ryan Giggs vette át. Az idény végén az is eldőlt, hogy a holland válogatottal bronzérmet nyerő Louis van Gaal veszi át a United irányítását, az új menedzser pedig jelentős listát állított össze azokról, akiknek ki akarja adni az útját.

Vélhetően a francia játékosra sem számít Van Gaal, ám Evrának nem kellett sokáig keresgélnie, a Juventus azonnal lecsapott a lehetőségre, és mindössze kétmillió euróért leszerződtette.

Evra kilenc év után hagyja el az Old Traffordot, és nem is tagadja, hogy nem volt egyszerű a váltás.

“Ez a legfontosabb döntés az életemben, mert ez a klub mindig fontos szerepet tölt be az életemben” – utalt a Manchester Unitedre a távozó Evra.

A francia immár a negyedik veterán játékos, aki a nagy manchesteri átalakulás áldozata lett, Nemanja Vidic és Rio Ferdinand szintén Olaszországba, az Interbe igazolt, Ryan Giggs pedig már korábban bejelentette visszavonulását.

Evra 379 meccsen erősítette a Manchester Unitedet, és 10 gólt szerzett.

Arra, hogy a Juventus megvédi olasz bajnoki címét, 2.20 az odds, míg a torinóiak Bajnokok Ligája-sikerére 21.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply