James Rodriguezé a torna legszebb gólja

2014. July 21. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

James Rodrigueznek, a kolumbiai válogatott csatárának az Uruguay ellen szerzett találatát választották a szurkolók a nyolc napja befejeződött brazíliai labdarúgó-világbajnokság legszebb góljának.

 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján több mint négymillió drukker adta le voksát, ez alapján lett – a várhatóan napokon belül a Real Madridhoz igazoló – Rodriguezé a torna gólja. A brazíliai világbajnokságon hat találattal gólkirály, azaz aranycipős futballista a nyolcaddöntőben egy neki fejelt labdát mellel tett maga elé, majd kapásból bombázott a kapuba úgy, hogy a labda a felső lécről került a hálóba.

A 23 éves Rodriguez mögött a második helyen Robin van Persie végzett, a Manchester United holland támadója a spanyolok elleni 5-1-re megnyert csoportmérkőzésen bemutatott csukafejesével egyenlített.

Sorozatban ez volt a harmadik olyan világbajnokság, amelyen dél-amerikai játékos szerezte a torna legszebb gólját, négy évvel ezelőtt az uruguayi Diego Forlán, 2006-ban pedig az argentin Maxi Rodriguez volt a győztes.

sgg \ scp \ sag

MTI 2014. július 21., hétfő 13:27

Related Articles

Leave a Reply