Heris-dupla és újpesti győzelem Dunaújvárosban

2015. April 24. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A sereghajtó Dunaújváros 3-1-es vereséget szenvedett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a vendég Újpesttől, amelyben a védő Jonatan Heris duplázott.

 

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Dunaújváros Pase-Újpest FC 1-3 (0-2)

Dunaújváros, 1500 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Nikházi (71.), illetve Perovic (2.), Heris (13., 77.)
sárga lap: Villám (34.), Thiago (73.), illetve Andric (53.), Balogh B. (87.), Dankwah (90.)

  • Dunaújváros Pase: Nagy G. – Szekeres, Farkas V. (Jakab, a szünetben), Vaskó, Villám (Grubjesic, 69.) – Böőr, Petneházi, Nikházi, Csehi, Orosz (Thiago, 60.) – Eppel
  • Újpest FC: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Suljic, Balogh B., Bardhi (Nagy I G., 65.), Stanisavljevic, Andric (Dankwah, 89.) – Perovic (Sankovic, 58.)

A vendégeknek nemcsak az első gólhoz, hanem előnyük megduplázásához sem volt túl sok időre szükségük: az Újpest negyedóra alatt két találattal ellépett a hazaiaktól, akik nagyon nehezen találták meg a ritmust, de az első félidő hajrájában már többet veszélyeztettek.

A szünet után a Dunaújváros a kapujához szegezte fővárosi riválisát, de a nyomás csak a 71. percben érett góllá, a lila-fehéreknek viszont erre is volt válaszuk: hat perccel később Heris megszerezte saját maga második és csapata harmadik találatát, így az Újpest elvitte a három pontot.

skt \ sgj \ ksy

MTI 2015. április 24., péntek 21:02

Related Articles

Leave a Reply