Dobogóra tör a Fradi

2014. December 5. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Böde Dániel
A döcögős őszi szezon ellenére elképzelhető, hogy a dobogón zárja a 2014-es évet a Ferencváros labdarúgócsapata. Ehhez azonban nemcsak az kell, hogy a zöld-fehérek hazai pályán legyőzzék a Pápa együttesét, de szükséges lenne a vetélytársak botlása.

 

Az NB I 17. fordulója előtt a Diósgyőr és a Debrecen is lőtávolon belül, de az FTC előtt áll, ám ha egyik sem nyer hazai pályán az Újpest, illetve MTK elleni rangadón, akkor megnyílhat az út a Fradi előtt.

Thomas Doll csapatát fűtheti a visszavágás vágya is, a Pápa ugyanis eddig mindössze három győzelmet tudott felmutatni, a Pécs és a Kecskemét mellett éppen a Ferencvárost győzte le. Az augusztusi 1-0-s siker egyetlen gólját Sasa Popin szerezte.

A Pápa jelenleg a bajnokság 12. helyén szerénykedik, három győzelme mellett öt döntetlent ért el és nyolc vereséget szenvedett, a legutóbbi 11 bajnokiján mindössze egyszer nyert, ami nem túl acélos teljesítmény. Az pedig pláne, hogy csupán nyolc gólt szerzett, ennél kevesebbre csak a sereghajtó Haladás volt képes.

A Fradi hat forduló óta veretlen (mérlege három döntetlen és három vereség), de a zöldek kedden kaptak egy plusz energiabombát azzal, hogy a triplázó Busai Attila vezényletével 4-1-re legyőzte az Újpestet a Ligakupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Arra, hogy legalább négy gólt szerezzen a rivális ellen utoljára 1990. augusztus 18-án volt példa, amikor Nyilasi Tibor edzősködésének első mérkőzésén a kétgólos Szenes Sándor vezetésével 5-0-ra győzött a Fradi a Megyeri úton. Hazai pályán legutóbb 1982. április 21-én sikerült a bravúr, az akkor szintén 5-0-s meccs hőse a triplázó Szokolai László volt.

A Fradi pénteki, hazai sikerére 1.16 az odds, a döntetlenre 7.00, míg a Pápa idegenbeli sikerére 15.00 szorzóval lehet fogadni. A felek tavaszán a Ligakupában és a bajnokságban is találkoztak Budapesten, mindkét alkalommal 4-0-s hazai siker született.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply