Anglia javítana a negatív hangulaton

2014. September 3. Wednesday in Egyéb, Hírek

Roy Hodgson
A tragikus szerepléssel véget ért nyári labdarúgó-világbajnokság után Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya újabb nagy feladatba vágta fejszéjét, a szakember megpróbálja újjáépíteni a válogatottat a 2016-os Európa-bajnoki selejtezőkre.

 

Ennek első lépéseként szerdán a londoni Wembley-stadionban Norvégia lesz az ellenfél, az északiakkal szemben kell kipróbálni azt a keretet, amelyben már nincs ott a válogatottságtól visszavonult Steven Gerrard és Frank Lampard.

Hodgson emiatt a középpályára négy újoncot is behívott, Jack Colback (Newcastle) ugyan sérülés miatt kidőlt, de Fabian Delph (Aston Villa), Danny Rose (Tottenham) és Calum Chambers (Arsenal) debütálhat – ha Hodgson is így gondolja. Márpedig a kapitány azt nyilatkozta, ha a kezdőcsapatban nem is avat újoncot, csereként mindenképpen szeretne bevetni néhány fiatalt.

A szakember szerint Norvégia hasonló átmeneti állapotban van, hiszen az ellenfélnél is napirenden van a fiatalítás kérdése. “Norvégia ugyanabban a helyzetben van, mint mi” – mondta Hodgson az angol szövetség honlapján. “Volt egy sor kiváló játékos, aki a visszavonulás mellett döntött, ennek ellenére nagyon kemény és nehéz mérkőzésre számítok.”

Anglia esti győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.20, míg a norvégok vendégsikerére 7.50 szorzóval lehet fogadni.

Hodgson biztos abban, hogy a gyenge vb-szereplés miatt a szokásosnál kevesebb szurkoló lesz kíváncsi csapatára, bár szerinte most éppen arra lenne szükség, hogy a fiatalok önbizalmat szerezzenek. “Sajnos a világbajnokság óta negatív hangulat veszi körül a válogatottat, és ez nem segít a fiúknak. Mindent elkövetünk, de Norvégia nem rossz csapat” – tette hozzá.

A norvégoknak is kellene a sikerélmény, az együttes a legutóbbi 11 mérkőzésén mindössze egyszer győzött, még januárban Moldova ellen 2-1-re. Az angol csapat hétfőn Svájcban kezdi meg az Eb-selejtezős szereplést, Norvégia kedden Oslóban fogadja az olaszokat.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply