Angol kapitányt kapott Jordánia

2014. September 3. Wednesday in Egyéb, Hírek

Új edzőt kapott a jordániai labdarúgó-válogatott, a helyi szövetség úgy döntött, ismét külföldi trénert bíz meg a feladattal, és végül az angol Ray Wilkinst nevezte ki.

Generic

Az 57 éves szakember játékosként olyan sztárcsapatokban futballozott, mint a Manchester United, az AC Milan, a PSG vagy a Glasgow Rangers, az angol válogatottban 84 alkalommal léphetet pályára. Edzőként két évet a Queens Park Rangersnél (1994-96) töltött, majd a Fulhamnél dolgozott (1997-98), az utóbbi időben azonban rendszerint csak segítőként tűnt fel, többek között a Chelsea-nél, illetve az angol U21-es válogatottnál.

Segítőnek a 71-szeres ír válogatott csatárt, Frank Stapletont kérte fel, aki 18 éve nem dolgozott futballcsapatnál: 1991 és 1994 között a Bradford Cityt irányította, majd 1996-ban a New England Revolutiont segítette.

Wilkins szeptember közepén áll munkába, így a soron következő két barátságos mérkőzésen még Ahmed Abu Ismail ül a kispadon. A válogatott csütörtökön Taskentben Üzbegisztán vendégeként lép pályára, a hazaiak sikerére 1.70 az odds, a döntetlenre 3.50, míg Jordánia győzelmére 4.50 szorzóval lehet fogadni. A felek a világbajnoki selejtezők során is találkoztak egymással, akkor az oda-visszavágó egyaránt 1-1-es döntetlent hozott, végül Jordánia büntetőkkel jutott tovább. Ezt követően szeptember 9-én, Harbin városában Kína-Jordánia összecsapásra kerül sor.

A válogatott az elmúlt tíz évben érte el legnagyobb sikereit: két Ázsia-kupa-fellépésén, 2004-ben és 2011-ben egyaránt negyeddöntős volt. Tavaly majdnem összejött a világbajnoki szereplés is, az akkor még az egyiptomi Hosszam Hasszan irányította együttes egészen az interkontinentális selejtezőig verekedte magát, de Uruguay 5-0-s összesítéssel kiejtette.

A jordániai válogatott történetében korábban háromszor is dolgozott már angol edző: 1968-69-ben George Skinner, majd Tony Banfield kétszer is volt kapitány, először 1983-ban, majd 1989-ben.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply