Túl nagy az ír kapusválaszték

2014. September 3. Wednesday in Egyéb, Hírek

Shay Given
Hat nyeretlen mérkőzés után Omán ellen szeretne javítani az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő ír labdarúgó-válogatott.

 

Az együttes utoljára tavaly novemberben győzött, akkor Lettországot győzte le 3-0-ra. Azóta három döntetlent ért el Lengyelország (0-0), Olaszország (0-0) és Costa Rica (1-1) ellen, és kikapott Szerbiától (1-2), Törökországtól (1-2), illetve Portugáliától (1-5).

Omán mérlege sokkal jobb, az ázsiai együttes 2013. június 18-án kapott ki utoljára egy jordániai világbajnoki selejtezőn, azóta 11 mérkőzést vívott meg veretlenül (a mérleg öt győzelem és hat egyaránt 0-0-s döntetlen), igaz, komoly ellenféllel egyszer sem játszott, hacsak a tartalékos Finnországot nem számítjuk annak.

Írország esti győzelmére az odds, a döntetlenre , míg Omán idegenbeli sikerére szorzóval lehet fogadni.

Martin O’Neill ír szövetségi kapitány legnagyobb dilemmája, hogy kit állítson a kapuba. Ugyan a 2012-es Eb-selejtezőn után legrutinosabb játékosa, Shay Given bejelentette visszavonulását, az Aston Villa 38 éves játékosa meggondolta magát.

O’Neill be is hívta bő, 27-es keretébe a veterán kapust, de egyáltalán nem, biztos, hogy ő véd Omán, illetve a vasárnapi, grúziai Eb-selejtezőn. Rajta kívül ugyanis még a keretben van Rob Elliot (Newcastle United), David Forde (Millwall) és Keiren Westwood (Sheffield Wednesday) is.

“Amikor az előző szezonban kölcsönben a Middlesbrough-ban védett, beszéltem Shayjel, és jelezte, szeretne visszatérni a válogatottba. Behívtam, de a 125 válogatottsága nem garancia semmire. Nem ígérhetek semmit, Forde egészen meggyőzött engem az utóbbi mérkőzéseken. De miért ne lehetne őket versenyeztetni?” – tette fel a kérdést a kapitány.

Kérdéses a legrutinosabb csatár, Robbie Keane szereplése, aki kisebb sérülést szenvedett, ott lesz viszont várhatóan a kezdőben Darron Gibson. A 21-szeres válogatott Everton-középpályás még tavaly októberben, a kazahok elleni vb-selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést, de alig várja, hogy visszatérhessen a nemzeti csapatba.

A vendégeknél egy komoly hiányzó lesz: a tapasztalt csatár, Imad al-Hoszni azért maradt ki Paul Le Guen keretéből, mert egyelőre nincs klubja, és a szövetség vezetői úgy ítélték meg, a játékosnak azzal segítenek a legtöbbet, ha otthon hagyják, és segítenek neki csapatot találni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply