A spanyolok ásza Nolito lehet

2016. June 2. Thursday in Hírek, UEFA EURO-2016

Nolito
Komoly erődemonstrációt tartott a spanyol labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságot megelőző utolsó előtti felkészülési mérkőzésen: Vicente del Bosque együttese 6-1-re verte a másfél éve veretlen, és 16 mérkőzésen mindössze két gólt kapott Dél-Koreát.

A spanyolok vasárnap a bosnyákokat győzték le 3-1-re, azon a mérkőzésen Manuel Agudo Duran, művésznevén Nolito duplázott, csakúgy, mint szerdán.

Az együttes 30 percen keresztül nem találta meg az ázsiaiak ellenszerét, akiket minden bizonnyal a jó védekezés miatt választott ellenfélnek. Korea ugyanis legutóbb a tavaly januári Ázsia-kupa döntőjében szenvedett vereséget (hosszabbításban 2-1-re Ausztráliától), azóta 13 mérkőzést nyert meg úgy, hogy gólt sem kapott, egy Észak-Korea elleni 0-0-s döntetlen mellett pedig kétszer ért el 1-1-et: 2015. március 27-én Üzbegisztán és 2015. augusztus 5-én Japán ellen.

A 30. percben aztán David Silva egy gyönyörű szabadrúgásgóllal megtörte a jeget, a félidő hajrájában még Cesc Fabregas és a Celta csatára, Nolito is betalált. Fordulás után Nolito mellett Álvaro Morata is duplázott, a másik oldalról Dzsu Sze Dzsong révén csak egy szépítő találatra futotta.

A csapat június 7-én, kedden Grúzia ellen játszik, aztán jöhet a június 13-i, Csehország elleni Európa-bajnoki nyitány: a spanyolok győzelmére a szorzó 1.45, a döntetlenre 4.00, míg a csehek sikerére 8.00.

“Nagyon elégedett vagyok a jó játékkal, folyamatosan, gördülékenyen futballoztunk, és bár sokáig erőtlennek tűntünk, a két percen belül szerzett két gól mindent megváltoztatott. A végeredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget, azért Korea ennél jobb csapat” – nyilatkozta Del Bosque.

“Azt hiszem, az Eb kezdetére készen állunk majd, címvédőként esélyesek vagyunk, és nagyon szeretnénk ismét nyerni, de azért az aranyéremre akad több jelölt is” – tette hozzá.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply