A Nyíregyháza védelmének javulnia kell

2015. May 23. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Mátyus János
A labdarúgó NB I utolsó előtti, 29. fordulójában szombaton este a Nyíregyháza a Diósgyőrt fogadja. A Spartacusnak jelentősen javulnia kell a védekezésben, ha nem akar újabb vereséget szenvedni.

A Spartacus egy jó sorozat után két vereséget szenvedett, előbb az Újpesttől kapott ki (4-2), majd a Haladástól (3-1), ennek ellenére a biztos bennmaradást jelentő 11. helyen áll a csapat.

A hetedik helyezett Diósgyőr szereplése az utóbbi időben pont fordított előjelű, egy hosszabb nyeretlenségi széria után belelendültek a miskolciak, és már három mérkőzés óta veretlenek (legyőzték a Pápát és a Győrt, döntetlent játszottak Dunaújvárosban). A Győr ellen gólpasszal mutatkozott be az első csapatban Nemes Milán, aki hatéves kora óta játszik a Diósgyőrben, és elképzelhető, hogy Nyíregyházán is lehetőséget kap.

“Most már huzamosabb ideje az első csapattal készülök, megszoktam a légkört, a társak befogadtak, várom a minél több játéklehetőséget. Persze jelenleg elsődleges célom az, hogy a hétvégén Nyíregyházán ismét a keretben legyek és ha Vitelki Zoltán is úgy gondolja, akkor játsszak is” – fogalmazott a fiatal játékos.

A Nyíregyháza az idei bajnokságban kevés gólt kapott, ám az elmúlt két meccsen hétszer is betalált az ellenfél, így a Mátyus János vezette szakmai stábnak a védekezésen kellett a héten javítania.

“Tudjuk, hogy adósak vagyunk közönségünknek az eredményekkel, igyekszünk a Diósgyőr ellen növelni a pontszámunkat. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű feladat, mivel a DVTK erős kerettel rendelkezik, ezért fontos lesz a jó védekezés, melyet a héten újra össze kellett raknunk” – mondta Balogh László, a Nyíregyháza pályaedzője, majd hozzátette, hogy Zoran Kostic sérülése rendbe jött, már teljes értékű munkát végezhet, így rá is számíthat a stáb.

A szombati találkozón a hazai pályán játszó Nyíregyháza győzelmére 6/4, a döntetlenre 9/4, a Diósgyőr sikerére pedig 9/5 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply