A Ferencváros bajnokavatásra készül

2016. April 1. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Roland Lamah
2004-ben éppen egy Debrecen elleni 3-1-es győzelemmel harcolta ki története 28. bajnoki címét a Ferencváros, amely szombaton ugyancsak a Hajdúságban ünnepelhetne.

A Fradi a legutóbbi fordulóban nem tudott bajnok lenni, éppen a Debrecen kapusa, Bozidar Radosevic kapott egy csúnya potyagólt, amely versenyben tartotta az MTK-t. De a jelenlegi 22 pontos előny előbb-utóbb elég lesz a bajnoki címhez, kérdés, mikor válik matematikailag is biztossá a siker.

A Debrecen nagyon készül, hogy végre elkapja a riválist, az idei meccseken ugyanis nem sikerült. Két barátságos mérkőzésen aratott Fradi-siker mellett az OTP Bank Liga eddigi meccsein mindkétszer a fővárosiak győztek 3-0-ra, augusztusban idegenben, novemberben otthon, míg a Magyar Kupában az elődöntő első mérkőzésén nem született gól Debrecenben.

Összességében a 84. egymás elleni NB I-es mérkőzés következik, 38 ferencvárosi és 25 debreceni győzelem mellett 20 alkalommal döntetlenre végeztek a felek. A DVSC hazai sikerére a szorzó 3.10, a döntetlenre 3.20, míg az FTC idegenbeli győzelmére 2.30.

“Legutóbb nagyon jó mérkőzést játszottunk a Ferencváros ellen a kupában, szeretnénk, ha ezúttal is így lenne, de most győztesen hagynánk el a pályát. Ellenfelünk biztos nagyon motivált lesz, hiszen bajnokavatásra készül, de mi nem szeretnénk, ha itt ünnepelne” – nyilatkozta Korhut Mihály, a hazaiak válogatott balhátvédje.

“Természetesen én is azért dolgozom napról napra, hogy a kezdőcsapatban bizonyíthassak, akár most szombaton, Debrecenben is. Teljes erőbedobással készülünk, szeretnénk nyerni, és ezzel végleg eldönteni a bajnoki cím sorsát. Készen állunk a küzdelemre!” – mondta Nagy Dominik, a Fradi középpályása.

Amennyiben nem jön össze a bajnokavatás, úgy jövő szerdán az Üllői úton ünnepelhet Thomas Doll csapata, amikor a Paksot fogadja.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply