Zárkózhat az élmezőnyre a Pápa

2014. March 6. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Mouhamad Ouseye

A labdarúgó NB I 19. fordulójában a masszív középcsapatnak számító Lombard Pápa a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd-Zsóryt fogadja. A hazaiak legutóbbi három bajnokijukat megnyerték odahaza, 5-1-es gólkülönbséggel.

 

A tavaszi szezont a Pápa Kaposváron kezdte, ahol 1-1-es döntetlennel zárt a ligautolsó vendégeként. A sárga-kék mezesek így a kilencedik helyről várhatják a hétvégét, és amennyiben nyernek, úgy tovább tapadhatnak a dobogós helyezésre hajtó együttesekre. A Mezőkövesd ellen meg is van minden esélye Tóth Bálint legénységének, mert a borsodiak idegenben ritkán érnek el jó eredményt.

Legutóbb NB I-es meccset vendégként a Videoton otthonában játszott Véber György csapata, és a bajnoki címre hajtó székesfehérváriak otthonában lejátszott 1-0 nem vészes, a Ferencváros vendégeként megszerzett egy pont pedig jónak nevezhető. Kedden Ligakupa mérkőzésen voltak érdekeltek a matyóföldiek, és mivel a Diósgyőr vendégeként 2-0-s vereséget szenvedtek, így összesítésben (3-3, idegenben szerzett több góllal) a megyei rivális jutott tovább.

Véber csapata tehát innentől kezdve a bajnokságra koncentrálhat, és mivel többnyire olyan játékosok léptek pályára kedden, akik kiegészítő embereknek számítanak, pihent Mezőkövesd utazhat Pápára.

“Úgy szerettem volna ma eredményt elérni, hogy egy kicsit kísérletezgetünk is” – mondta Véber a dvtk.eu-nak kedd este. “Ennek szellemében két szerkezetet is kipróbáltunk a pénteki pápai bajnokira. Az első félidő a hazai csapaté volt és elég gyengére sikerült a részünkről, a végén, amikor már három támadó és két támadó középpályással játszottunk, elég jó mérkőzés kerekedett. Számunkra a Ligakupa véget ért, innentől teljes erőnkkel a bajnokságra tudunk készülni.”

A Pápa masszív középcsapatként tarja pozícióját, és ha otthon tudni hozza a kötelezőnek számító összecsapásokat, akkor akár még meg is lepheti az előtte lévő együtteseket.

A Lombard Pápa győzelmét 1.83 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.25, a vendég Mezőkövesd sikerére pedig 4.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply