Zaccheroni magasan tartaná a morált

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Alberto Zaccheroni
A csoport első meccsén nem játszott rosszul az ázsiai válogatott, de a meccs hajrájohoz közeledve kétszer is kapitulált Elefántcsontpart ellen.

Első mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett Elefántcsontparttól Japán válogatottja, pedig sokáig jól álltak az ázsiaiak. A csereként pályára lépő Didier Drogba beállása lekötötte az ellenfél figyelmét, és ez elegendőnek bizonyult a mérkőzés állásának megfordításához.

Pedig a japánok birtokolták többet a labdát a mérkőzés elején, így kezdődött a találkozó, de percek múlva Gervinho vezetésével már az afrikaiak kerültek mezőnyfölénybe, és mindjárt helyzeteket is kidolgoztak. Közben esni kezdett az eső és negyed óra után Japán értékesítette első lehetőségét. Honda Keiszuke a bedobás után kibontakozó akciónál remekül tolta maga elé a labdát az átvétellel, lerázta a Manchester City játékosat, Yaya Tourét és a balösszekötő helyéről, nagyjából 15 méterről lőtte ki a felső sarkot.

Végül mit sem ért a japánok találata, a második félidőben beállt Drogba megzavarta az addig rendkívül szervezetten játszó ázsiai csapatot és rövid időn belül megfordult a mérkőzés állása. Bony és Gervinho találataival vezetést szerző elefántoknak sikerült elérni céljukat és begyűjtötték a hőn áhított három pontot.

A vesztes Japán válogatott szövetségi kapitánya, Alberto Zaccheroni nem volt elégedett a látottakkal: “Más teljesítményre számítottam. Nagyon rövid idő alatt kaptunk két gólt, ez a koncentráció hiányára utal” – kezdte a tréner. – “A dolgunk most az, hogy elemezzük a hibáinkat, magasan tartsuk a csapat morálját, és felkészüljünk a következő két találkozóra.”

Nem is lehet más választása a japán válogatottnak, csakis a győzelem az elfogadható eredmény az első meccsén igen gyenge játékot mutató hellén csapat ellen.

Japán győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.40, a görögök sikerére 3.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply