Éles maradna Svájc ellen is a francia válogatott

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Blaise Matuidi
Svájc csapata az utolsó pillanatban szerezte meg a három pontot a végül hiába küzdő Ecuador ellen, mellyel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

 

A mérkőzés igen alacsony színvonalon csordogált és csak Ottmar Hitzfeld remek cseréinek köszönhetően sikerült elérnie célját az európai alakulatnak. A dél-amerikaiak vezető találata után sokáig meddő próbálkozásai voltak a svájciaknak, de jött a csereként beállt Mehmedi és kiegyenlítette az állást.

A német szakember újra kitűnően nyúlt bele a meccsbe mikor pályára küldte a 93. percben győztes gólt szerző Seferovicot, erre a találatra már nem tudott reagálni Ecuador.

Nagy lépést tett a továbbjutás felé ezzel a győzelemmel Svájc, mindamellett immár 15 mérkőzés óta veretlen is, vagyis a következő ellenfeleknek sem lesz könnyű dolga ellene. A jó sorozatot a franciák ellen folytathatja a gárda, amely könnyen lehet, hogy a csoport favoritjával szemben megelégedne ezúttal egy döntetlennel is.

Franciaország az első kör után hasonló cipőben jár, mint szomszédjuk. Az első meccsen vezérük a rendkívül agilisan játszó Karim Benzema volt, aki mindhárom gólból tevékenyen kivette a részét:

“Megfeleltünk az elvárásoknak, elégedettek lehetünk. A magam részéről csak arra koncentráltam, hogy legyen egy jó mérkőzésem, és a győzelem elérése mellett a saját játékomat játszhassam nyomás nélkül. Nagyon boldog és büszke vagyok a góljaim után, de a legfontosabb az, hogy nyertünk. Sokan csak azzal foglalkoznak, hány gólt lövök, nekem az sokkal fontosabb, hogy jól menjen a játék.”

A franciák magabiztos győzelme után a szövetségi kapitány, Didier Deschamps elégedett volt és bizakodva tekint a további mérkőzésekre:

“Türelmesek voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, két kapufát is lőttünk az elején. Ez a győzelem remek kezdés számunkra. A felkészülés során is szépen játszottunk, de ez más, itt már tét van. Nagyon fontos, hogy győzni tudtunk, most kiélvezzük a sikert, de Svájc ellen már ismét élesek leszünk” – így Deschamps.

A pénteki meccsen a svájci diadal oddsa 4.75, a döntetlenre 3.60, Franciaország győzelmére 1.85 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply