Rooneyt védik az angolok

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Wayne Rooney
Anglia és Uruguay, két korábbi világbajnok csap össze a második körben a D csoportban, a figyelem pedig két játékosra összpontosul: egy manchesterire és egy liverpoolira.

 

Az egyik Wayne Rooney, aki Daniel Sturridge-ot hozta kihagyhatatlan helyzetbe az első meccsen, ennek ellenére kemény bírálatokat kapott szombati teljesítménye után. Roy Hodgson szövetségi kapitány védelmébe vette a csatárt – már csak azért is, mert ő rakta a vonal mellé megszokott pozíciójából – a cserepadra ültetett Frank Lampard pedig még általánosabb igazságot fogalmazott meg:

“Sajnos régi szokásunk, hogy minden világbajnokságon kipécézzük egyik labdarúgónkat. Az a vád ilyenkor, hogy nem vállal eleget, ezt egyszer már én is megkaptam. Aki azonban ezt állítja, elfelejti, hogy a futball csapatjáték, számunkra különösen az, nálunk nincsenek önző, magukért villogó sztárok. Szóval jó lenne, ha mindenki elhinné, hogy bárkit is küld pályára a kapitány, az meg akarja nyerni a meccset, csak éppen nem egyedül, hanem a társaival együtt.”

Az uruk mestere magabiztos a mérkőzés előtt, Óscar Tabárez eképp fogalmazott az Anglia elleni rangadó kapcsán: “Úgy kezeljük a meccset, mint a vb-döntőt”.

Ezáltal természetesen a legjobbakat kell a csapatba állítani, még akkor is, ha nincsenek tökéletes állapotban. Sőt, helyzetünkből adódóan ennek akkor is így kell történnie, ha alig három hete kisebb porcműtéten esett át az illető, ezúttal Luis Suárez, a Premier League idei gólkirálya. A Liverpool sztárja Costa Rica ellen az oldalvonal mellett melegített, de aztán nem szállt be, ennek kapcsán Tabárez elmondta: nem kockáztathatott.

Most viszont ezt kell tennie, annál is inkább, mert az előző vb aranylabdása, Diego Forlán már 35 éves, ennek megfelelően eléggé öregesen játszott. Nehezítésként a dél-amerikaiaknak mellőzniük kell a hátvéd, Maxi Pereirát aki kiállíttatta magát Costa Rica ellen.

Az angol győzelem oddsa 2.05, a döntetlenre 3.60, az uruk diadalára 3.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply