Németország továbbjuthat Ghána ellen

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Mats Hummels
Németország kitűnő játékkal, topformában kezdte a 2014-es brazíliai VB-t, 3-0-s győzelemmel lépett át az indiszponált Portugálián.

 

A mérkőzést mindvégig kézben tartó németek magabiztosan söpörték le ellenfelüket, és nagy reményekkel léphetnek pályára következő meccsükön, Ghána ellen. Szövetségi kapitányuk, Joachim Löw méltán volt büszke csapatára,és leginkább a védekezéssel volt elégedett:

“Jól játszottunk, Portugáliának nem volt sok helyzete. Nagy tempót diktáltunk az első félidőben, a második félidő viszont már más volt. A cél az volt, hogy gazdaságosan játsszunk, és nálunk legyen a labda” – értékelt a győztes találkozót követően a német kapitány.

A meccs második félidejében sérülés miatt le kellett cserélni a második német gól szerzőjét, Mats Hummelset, de a hátvéd már a kispadról jelezte a nézőtéren helyet foglaló barátnőjének, hogy nem nagy a baj.

“Rosszabbnak tűnt. Elláttak, bekötözték a lábamat, de úgy tűnik, hamarosan jobban leszek majd. Lehetett volna sokkal rosszabb is” – nyilatkozta a meccs után a játékos, akinek pályára lépése még kétséges.

A győzelemmel a német csapat természetesen azonnal a G csoport, sőt egyesek szerint a vb első számú favoritjává lépett elő. Ghána eközben 2-1 arányú vereséget szenvedett USA nemzeti csapatától, így a németek ellen az életben maradásért játszanak az afrikaiak.

“Azt gondolom, hogy az első percben kapott gól felért egy katasztrófával, nagyon szerencsétlenül jött ki. Nagyon kemény mérkőzés volt, és amikor ilyen magas szinten játszol, minden kis hibáért drága árat fizethetsz. Sokat volt nálunk a labda, és sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk kihasználni őket, ellentétben az amerikaiakkal” – mondta Kwasi Appiah, a ghánai válogatott szövetségi kapitánya, aki abban bízik, hogy a németek ellen is sikerül hasonló számban eljutni a kapu elé, de ezúttal már a befejezések is jobban sikerülnek.

A német válogatott győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 5.75, Ghána diadalára 10.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply