Drogba lehet a kulcsa az elefántok sikerének

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Didier Drogba
Elefántcsontpart válogatottja a vb első csoportmeccsén 2-1-es győzelmet aratott Japán legjobbjai ellen. Azon a találkozón csereként lépett pályára az afrikaiak szupersztárja, Didier Drogba, akinek ezúttal jelenléte is elég volt a mérkőzés gyors megfordításához.

Az elefántok francia szövetségi kapitánya elismeréssel nyilatkozott a győztes összecsapásról, illetve a Galatasaray csatáráról:

“Egy olyan játékos, mint Drogba, akár a padon ül, akár a pályán van, nagy hatással van a többiekre” – kezdte a 42 esztendős Sabri Lamouchi, majd elmondta, miért is kezdette a padon a csatárt .

“Kényszerű pihentetés miatt kezdett a kispadon. Az erőnléte egy korábbi sérülés miatt még nem tökéletes, de amikor beállt, rögtön megváltozott minden.”

Japánon érezhető volt a kelleténél nagyobb megilletődöttség, és amíg rendezték a Drogba körüli védekezést, a társak gyorsan fordítani tudtak. Aurier két percen belül kétszer tekert be a jobb oldalról, a 64. percben Wilfried Bony (1–1), a 66. percben Gervinho (2–1) fejelt Kavasima kapujába. A hátralévő időben Japán próbálkozásai erőtlennek bizonyultak, Elefántcsontpart kontrákra rendezkedett be, az eredmény pedig már nem változott.

Az újabb győzelemmel bebiztosíthatja magát Elefántcsontpart csapata, de ahhoz az első mérkőzésén rendkívül meggyőző kolumbiai válogatott felett kellene győzelmet aratnia Gervinhoéknak. Ez viszont nem ígérkezik könnyű menetnek, mivel a C csoport másik meccsén Kolumbia a vártnál sokkal nagyobb fölénnyel, 3-0-ra verte Görögországot.

A győztes dél-amerikai válogatott trénere, az argentin José Pekerman elégedetten nyilatkozott a találkozó után.

“Lelkes, nagyon koncentrált játékkal sikerült megvalósítani azt, amit előre elterveztünk. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani a világbajnokságon. De még nem végeztünk a világbajnokságon” – fejezte ki büszkeségét a 64 esztendős mester.

Kolumbia győzelmére 2.10 a szorzó, a döntetlen oddsa 3.50, az elefántok diadalának szorzója 3.75.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply