Xavi Katarba tart

2014. June 20. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Xavi
Xavi barcelonai csapattársa, Daniel Alves nehezen tudja elfogadni, emblematikus csapattársa elhagyni készül a katalánokat.

 

Daniel Alves nem akar hinni azoknak a híreknek, miszerint távozik a Barcelona csapatától az elmúlt másfél évtized egyik legnagyobb ikonja, Xavi. A brazil bekk szinte sokkot kapott , amikor megtudta, hogy a játékmester Katarba valószínűleg még nyáron igazol:

“Nem hiszem el, szerintem csak viccelnek velem. Ha Xavit elengedik, ettől kezdve bárkit elengednek, ő egy emblematikus figura. Nem értem! Ez biztos? Xavi nem mehet el a Barcából” – fakadt ki Dani Alves, aki egy barcelonai sportportáltól értesült a hírről, és akinek szintén távozásáról szólnak a pletykák.

Hogy Xavi elhagyja a Barcát, és már meg is állapodott a katari Al-Arabi együttesével, azt a román Dan Petrescu, a közel-keleti klub trénere szellőztette meg egy helyi televíziónak:

“Xavinak előzetes megállapodása van az al-Arabival, de nagyon valószínű, hogy más ajánlatai is vannak. Egyeztettem vele telefonon, vázoltam neki a lehetőséget, és arról máris meggyőződtem, milyen nagyszerű emberrel gazdagodnánk” – mondta Petrescu.

A világbajnokságról kiesett spanyol válogatott sajtótájékoztatóján a Barcelonából a Chelsea-hez igazoló Cesc Fabregas megerősítette Xavi Hernández klubváltását: “Xavi azt mondta, szabadulni akar a hosszú idő óta rá nehezedő hatalmas nyomás alól, és szeretne még futballozni két évet, egy kevésbé megterhelő bajnokságban” – mondta a spanyol válogatott 10-es számú játékosa.

Előzetes hírek szerint a középpályás évi nyolcmillió eurót keres majd Katarban.

Spanyolországnak egy mérkőzése van hátra a vb-ből, méghozzá Ausztrália ellen. Két vesztes összecsapás és a biztos kiesés után Xaviéknak csak a szép búcsú lehet a céljuk.

Ausztrália győzelme 8.50 az odds, a döntetlenre 5.25, a spanyol diadalra 1.40 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply