Belgium pontszerzése továbbjutást érhet

2014. June 20. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Mousa Dembele
Nehéz meccsen van túl Belgium, a vb csoportküzdelmeinek első körőben a vártnál sokkal nehezebben nyert Algéria ellen.

 

Az afrikai együttes a félidőben még 1-0-ra vezetett, de a belgák cseréinek köszönhetően Marc Wilmots együttese megfordította a mérkőzést, és fontos három pontot szerzett.

A belga válogatott szövetségi kapitánya szerint Algéria nem akart futballozni, de a meccs legalább megmutatta a belga csapat erejét: “Túl lassú volt a játékunk az első félidőben. Nem találtuk az ellenszert Algéria ellen, amely nem volt hajlandó focizni. Nem feküdt nekünk a játékuk, de a cserék a szünet után megváltoztatták a játék képét. A szünetben úgy néztek ki a játékosaim az öltözőben, mint akiket kiütöttek, de mondtam nekik, hogy meglesz a siker. Hosszú út áll előttünk, de a csapat megmutatta az erejét, ebből a sikerből építkezhetünk az oroszok ellen.”

Vahid Halilhodzic, Algéria szövetségi kapitánya így vélekedett a végül vesztes találkozó után: “Közel voltunk az céljaink megvalósításához, így most nagyon szomorú vagyok. A második félidőben fizikailag fölénk nőtt Belgium. A mérkőzésen előjöttek a hibáink, no meg az, hogy Belgium kiváló gárda. Marouane Fellaini mindig életveszélyes fejjel, erre készültünk is, sajnos most is bizonyította. Arról is sokat beszéltünk, milyen jók a belgák ellentámadásai, mégsem tudtuk levédekezni”.

A belgák ellenfele Oroszország lesz, amely Akinfejev hibája után tudott egyenlíteni Korea ellen, a győzelmet viszont nem sikerült megszerezniük. Kapitányuk, Fabio Capello így fogalmazott:

“Sokkal idegesebbek voltunk, mint szoktunk. Küzdöttünk, hajtottunk és mentünk, ahogy az ellenfél engedte. Az első félidőben csak négyszer jutottunk el az ellenfél kapujáig, de a támadásaikat sikerült megakadályozni. Az egyenlítés után mindent megtettünk a második gól eléréséért. A koreaiak sokat futottak az első félidőben, aztán elfáradtak. Nem volt könnyű reagálni a góljukra, de játékosaim nagyot küzdöttek, és még a második gól megszerzésére is volt esélyünk” – mondta Capello.

Belgium győzelmére 2.00 a szorzó, a döntetlenre 3.50, az orosz diadal oddsa 4.20.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply