Wilmots nyerni akar

2014. June 26. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Marc Wilmots
Marc Wilmots még az önelégültség látszatát is visszautasította, a két mérkőzést győztesen megvívó belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, a hat pont ellenére csapata Dél-Korea ellen is a győzelemre szeretne játszani a H csoport 3. fordulójában.

 

Belgium már biztosan továbbjutott, csak az a kérdés, hogy első vagy második helyen lép a legjobb 16 közé. De matematikailag még a koreaiak is elérhetik a nyolcaddöntőt. A belga sajtó szerint lehetséges, hogy a szakvezetés pihenteti a legjobbjait az utolsó meccsen, de Wilmots visszautasította ezt az elképzelést. A 45 éves szakember azt mondta, nem áll szándékában elhihetni a játékosaival, hogy bárki is nyugodtan ülhet a babérjain.

“A futballban az eredmény és a továbbjutás a legfontosabb. Algéria ellen szenvedtünk, mert ellenfelünk zártan védekezett, most talán több lehetőségünk akad majd. Minden attól függ, hogy aktuális ellenfelünk akar futballozni vagy sem. Ha marad területünk, akkor nagyon veszélyesek vagyunk” – nyilatkozta.

Az oroszok elleni 1-0-s, illetve az Algériával szemben elért 2-1-es siker ellenére a média azt írja, Belgium eddig a várakozásokkal szemben alulteljesített. Wilmots ugyanakkor azt mondta, amíg egy csapat megnyeri a mérkőzéseit, addig semmi más nem számít. Ugyanakkor a szakember nagyon dühös volt, hogy csapatát sötét lóként emlegetik. Szerinte Belgium sohasem volt esélytelen, legalábbis ők erről nem beszéltek senkinek.

A hírek szerint egy változás lehet a kezdőcsapatban, az eddig formán kívül játszó Romelu Lukaku helyére Divock Origi kerülhet a kezdőcsapatba. A koreaiaknál nagyon sok kritikát kapott Hong Mjung-Bo szövetségi kapitány, elsősorban a gyenge védekezés miatt. Az egyik kimaradó így a Queens Park Rangers bekkje, Jun Szuk Jung lehet, de várhatóan Pak Csu Jung sem kezd, az Arsenal csatára ugyanis nagyon visszafogott teljesítményt nyújtott az első két csoportmérkőzésen.

A belga győzelemre 1.66 az odds, a döntetlenre 4.10, a dél-koreai sikerre 5.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply