Deschamps elégedett volt tartalékos csapatával

2014. June 26. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Didier Deschamps
A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps nem aggódik amiatt, hogy két nagyon sima, gólokban gazdag győzelem után együttese nem tudta legyőzni a több mint fél órát emberhátrányban futballozó Ecuadort az E csoport utolsó mérkőzésén.

 

A 0-0-s döntetlennel ugyanis elérte célját a csapat, csoportelsőként jutott be a nyolcaddöntőbe, ahol majd Nigéria ellen folytatja.

Deschamps a dél-amerikaiak ellen a fél kezdőcsapatát lecserélte, és néhány kiegészítő embernek is lehetőséget adott a bizonyításra. Ezúttal ez is belefért, a franciák ugyanis sokkal jobb formában vannak, mint négy éve, amikor már az első három mérkőzés után elbúcsúztak a vébétől.

“Nagyszerű, hogy az első meccseket sikerrel vívtuk meg, ez komoly lökést adott a fiúknak. Jót tett mindenki önbizalmának, most már csak az a feladatunk, hogy ezt az érzést minél tovább fenn tudjuk tartani” – vélte az 1998-as vébén még játékosként aranyérmet szerző szakember. “A világbajnokságon mindig komoly a tét, az volt a célunk, hogy továbbjussunk, lehetőleg az első helyen. Nagyon örülünk, hogy sikerült, de ennek a tornának még nincs vége.”

Miután az első két mérkőzésen nyolc gólt szerzett a csapat, meglepetésként hatott, hogy a felforgatott együttes egyszer sem tudta bevenni az ecuadori kaput. A védelemben három új ember is lehetőséget kapott, elöl pedig Olivier Giroud helyett a tartalékcsatár, Antoine Griezmann játszott. Deschamps szerint az új labdarúgók bevetése mindig azzal a veszéllyel jár, hogy kicsit megzavarja az összeszokott csapat addigi játékát.

“Ennek ellenére egészen jól játszottunk, de miután Ecuador kiválóan védekezett, kevésbé voltunk veszélyesek, elsősorban az első félidőben” – tette hozzá.

Azzal, hogy csoportelső lett a csapat, elkerülte az egyenes kiesésben Argentínát – a dél-amerikaiak majd Svájccal játszanak a negyeddöntőbe jutásért -, a franciák ellenfele Nigéria lesz. A hétfői mérkőzésen a franciák rendes játékidőben elért győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 4.33, míg Nigéria 90 perc alatt kiharcolt sikerére 8.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply