Wales nagy lehetőség előtt áll

2014. October 10. Friday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Gareth Bale
Két forduló után alapjaiban borulna fel minden előzetes számítás az Európa-bajnoki selejtezők B csoportjában, ha Wales péntek este, hazai pályán legyőzné Bosznia-Hercegovina együttesét.

 

Az egy hónappal ezelőtti nyitófordulóban a walesiek nagyon megszenvedtek az andorraiak otthonában, de végül 1-0-s hátrányról fordítva Gareth Bale duplájával úgy győztek 2-1-re, hogy a Real Madrid világklasszisa a 81. percben szerezte a győztes gólt. A világbajnoki résztvevő bosnyákok ezzel szemben óriási csalódást okoztak szurkolóiknak, hiszen Zenicán 2-1-re kikaptak Ciprustól.

Azaz, ha este Wales győz, hatpontos lesz, a bosnyákok pedig nulla ponttal várhatják hétfőn a csoport legnagyobb favoritját, Belgiumot. A walesiek hazai győzelmére 3.60 az odds, a döntetlenre 3.40, míg Bosznia-Hercegovina sikerére 2.20 szorzóval lehet fogadni.

A hazaiak szövetségi kapitánya, Chris Coleman ugyanakkor nem lehet teljesen nyugodt, hiszen az előzetesen számításba vett keret tagjai közül 10 játékos is sérült. A legnagyobb problémát az Arsenal és a Liverpool középpályásainak, Aaron Ramseynek és Joe Allennek a hiánya jelenti, de nem léphet pályára este David Vaughan, Emyr Huws, James Collins, Lee Evans, Sam Vokes, Andrew Crofts, Adam Matthews és Paul Dummett sem.

Szerencsére Bale egészséges, így benne bízik a legjobban a kapitány. “Pszichológiailag mindig óriási lökést ad számunkra, ha a kezdőcsapatban sétál ki a pályára” – mondta Coleman. “Ő a világ egyik legjobb játékosa, a semmiből is képes gólt szerezni.”

Bale jó formában van a válogatottban, hiszen az andorrai duplával a legutóbbi 11 fellépésén 10 gólt szerzett.

Coleman nagyon optimistán tekint a jövőbe, úgy nyilatkozott, Wales előtt nagy lehetőség van, hogy az 1958-as világbajnokság óta először eljusson egy világverseny végső szakaszába. A nézők is így vélhetik, ugyanis a mérkőzésre elővételben több mint 27 ezer jegyet adtak el.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply