Nem mehetnek biztosra az északírek

2014. October 11. Saturday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Amíg a magyarok Romániában, a görögök pedig Finnországban lépnek pályára, addig az Európa-bajnoki selejtezők F csoportját egy budapesti győzelemmel kezdő északír labdarúgó-válogatott Feröer-szigetek legjobbjait fogadja a belfasti Windsor Parkban.

Generic

Bár a Dánia külbirtokának számító kis szigetország futballcsapata az egyik leggyengébbnek számít Európában, Észak-Írország nem mehet biztosra. A felek ugyanis eddig négy alkalommal találkoztak egymással, és két északír siker mellett két mérkőzés döntetlennel zárult.

1991-ben a legelső összecsapáson éppen Belfastban lett 1-1 a végeredmény, igaz, a visszavágón Észak-Írország – az egykori Portsmouth-csillag, Colin John Clarke mesterhármasával – 5-0-ra nyert. Négy éve ismét Eb-selejtezőn csaptak össze, akkor Toftirban 1-1 lett a végeredmény, a 2011-es visszavágón aztán a hazaiak az akkor a Celticben futballozó Patrick McCourt duplájának köszönhetően 4-0-ra diadalmaskodtak.

A szombati mérkőzésen a hazaiak győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.50, míg a feröeriek sikerére 15.00 szorzóval lehet fogadni.

Michael O’Neill szövetségi kapitány gondjait növeli, hogy Jonny Evans bokasérülése nem jött rendbe, de a helyette kiszemelt Paddy McNair sem állhat a válogatott rendelkezésére. A 19 éves játékos meghúzódott, így három hétre kidőlt, pedig az elmúlt két bajnokin pályára léphetett a Manchester Unitedben, azaz jó formában volt.

O’Neill behívta a keretbe McCourtot is, aki egyrészt jó érzésekkel játszhat a már említett három évvel ezelőtti duplája miatt, és bár másfél éve nem szerepelt a válogatottban, most jó teljesítményt nyújt új klubjában, az angol másodosztályú Brightonban.

“A feröeriek védekezését nehéz megtörni, sok erős csapat is alig találta meg az ellenszert. Patrick azonban képes lehet arra, hogy ezen segítsen” – vélte O’Neill.

A vendégek keretében egyetlen játékos akad, aki Nagy-Britanniában profiskodik: Gunnar Nielsen jelenleg a skót Motherwell kapusa. “Tudjuk, hogy otthon az északírek az esélyesebbek, de optimistán lépünk pályára. Hatalmas eredmény lenne, ha ismét sikerülne pontot szerezni. Célom, hogy ne kapjunk gólt, az már fél siker lenne” – nyilatkozta Nielsen a Belfast Telegraph című lapnak.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply