Visszavonult Messi a válogatottságtól

2016. June 28. Tuesday in Copa America, Hírek

Lionel Messi
Új, félelmetes erő született Dél-Amerikában, aki azt hitte, Chile válogatottjának hazai pályán csak kicsúszott a tavalyi Copa América-diadal, az nagyot tévedett.

A válogatott az idei, centenáriumi tornát ugyan egy argentinok elleni 2-1-es vereséggel nyitotta, de aztán sorrendben Bolíviát (2-1), Panamát (4-2), Mexikót (7-0) és Kolumbiát (2-0) is legyőzve egészen a döntőig jutott, ahol ismét Argentínával találkozott.

Egy éve Santiagóban 0-0-s mérkőzés után büntetőkkel nyert 4-1-re, a forgatókönyv most hasonlóan alakult, 120 perc alatt ugyanis nem született gól. A tizenegyes-párbajban a címvédőtől Arturo Vidal ugyan elrontotta a lövését, de Nicolas Castillo, Charles Aranguiz, Jean Beausejour és Francisco Silva nem hibázott. A másik oldalon Javier Mascherano és Sergio Agüero ugyan betalált, de Lionel Messi és Lucas Biglia rontott, így Chile lett ismét a legjobb.

“Nem könnyű megmagyarázni azt, ami történt. Argentínának meg kellett volna nyernie ezt a mérkőzést. Óriási a fájdalmunk, megértem mindenki csalódottságát, elvárásaink voltak, és ennek ellenére nem sikerült győznünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Gerardo Martino argentin szövetségi kapitány.

Lionel Messi ennél is messzebb ment, a Barcelona világklasszisa ugyanis a meccset követően bejelentette, visszavonul a válogatottságtól.

“Számomra ennyi volt a válogatottság, mindent megtettem, amit csak tudtam, nagyon bánt, hogy nem lehettem bajnok. Négyszer ott álltam a siker küszöbén, megpróbáltam, a világon erre vágytam a legjobban. De nem sikerült, ezért úgy döntöttem, hogy vége” – nyilatkozta a 29 éves labdarúgó.

Argentína utoljára 2003-ban nyert nagy tornát, az akkori Copa América-elsőség óta csupán az U23-as tornának számító 2004-es és 2008-as olimpián tudott győzni. A legnagyobb szívfájdalom, hogy sorozatban háromszor is ott állt a lehetőség kapujában, de 2014-ben elbukta a németek elleni vb-döntőt, tavaly és idén pedig a Copán lett ezüstérmes.

Messi ugyanakkor a Barcelonával nyolc bajnoki aranyat és négy Bajnokok Ligáját nyert, nemzetközi szinten csupán a pekingi olimpiai aranynak örülhetett.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply