Már hivatalos, Blanc elhagyja a PSG-t

2016. June 28. Tuesday in Egyéb, Hírek

Laurent Blanc
A PSG bejelentette, hogy Laurent Blanc eltávozik az együttestől , a hírek szerint a Sevilla egykori mestere, Unai Emery válthatja a francia szakembert.

A francia labdarúgó-bajnokság címvédője a korábbi várakozásnak megfelelően nem folytatja a közös munkát a vezetőedzővel. Laurent Blanc hiába tudott sikeres lenni Franciaországban, a nemzetközi porondon nem jött össze az áttörés, ezért már szezon közben biztossá vált, hogy a szakvezető távozik. Blanc vezetésével a párizsiak három bajnoki címet nyertek zsinórban, legutóbb 31 pontos előnnyel végeztek az élen, kétszer hódították el a Ligakupát és egyszer a Francia Kupa-trófeát. Azonban a PSG az elmúlt három évben nem jutott túl a Bajnokok Ligája negyeddöntőjén.

A párizsi egyesület hétfőn közleményben jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak a szakemberrel, akivel együtt az egész szakmai stáb is távozik.

“A klub új irányt határozott meg, nagy köszönettel tartozunk Laurent Blanc-nak és stábjának az elmúlt három évben nyújtott áldozatos munkájáért. Ebben az időszakban Blanc-nal a csapat 11 trófeát nyert, és ezzel markáns nyomot hagyott a klub történetében” – szólt a PSG közleménye.

A pletykák szerint a párizsi egyesület már döntött is Blanc utódlásáról, a francia vezetőedzőt a Sevilla sikerembere, Unai Emery válthatja. A spanyol klub az elmúlt három szezonban zsinórban megnyerte az Európa Ligát, ezzel rekordot állított fel a fiatal szakember irányításával.

A PSG újabb bajnoki címvédésére a szorzó 1.083, a Monaco 2016/2017-es Ligue 1 győzelmére pedig 17.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply