Magyarország válogatottjának Belgium jelentette a végállomást

2016. June 28. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Bernd Storck
Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratta a belga válogatott Magyarország ellen a vasárnap esti nyolcaddöntőben.

A magyar válogatott csoportelsőként, a belgák másodikként jutottak a legjobb 16 közé, mégis utóbbiak voltak esélyesebbek a toulouse-i mérkőzésen. A magyarok helyzetét nehezítette, hogy a bemelegítésnél kiderült, Kleinheisler László egy izomsérülés miatt nem tud pályára lépni, helyette Pintér Ádám került a kezdőbe.

A mérkőzés úgy alakult, ahogyan a belgák eltervezték: a 10. percben, egy szabadrúgás után Alderweireld fejesével megszerezték a vezetést, és onnantól kezdve azt játszhatták, amihez a legjobban értenek, vagyis gyors kontrákkal hozták sokszor nehéz helyzetbe a magyar védelmet. A szünetig akár újabb gólokat is szerezhetett volna Belgium, de Király Gábor néhány nagy védéssel, a hátvédek pár utolsó pillanatos blokkal megakadályozták ezt, így nyílt maradt az összecsapás a második félidőre.

A fordulás után feljavult ugyan a magyar válogatott, de egyre többet kellett kockáztatnia, a remek napot kifogó Eden Hazard vezette belgák pedig kíméletlenül kihasználták az adódó lehetőségeket, és az utolsó negyedórában három gólt szerezve magabiztossá tették a győzelmüket, végül 4-0-ra nyerték meg az összecsapást.

“Az első félidőben túlságosan tiszteltük az ellenfelet, de a másodikban mindent megtettünk az egyenlítésért, sajnos nem koronázta siker a próbálkozásainkat. A mérkőzés a második félidőben másképpen is alakulhatott volna, egy kis szerencsével talán egyenlíthettünk volna” – nyilatkozta a mérkőzés után Bernd Storck, a magyarok szövetségi kapitánya.

A belga válogatott ellenfele Wales lesz a negyeddöntőben. A belga sikerre a szorzó 1.72, a döntetlenre 3.60, a walesi diadalra 1.72.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply