Visszavonul Robbie Keane a válogatottól

2016. August 25. Thursday in Egyéb, Hírek

Robbie Keane
Robbie Keane, az ír labdarúgás történelmének legeredményesebb játékosa bejelentette visszavonulását a válogatottól , aki szereplési csúcstartó is. Eddig 145 alkalommal léphetett pályára hazája nemzeti csapatában és ezen alkalmakkal 67 gólt szerzett.

A 36 éves Keane-re pályafutása kezdetén csodagyerekként tekintettek, 1997 augusztusában mindössze 17 évesen mutatkozott be az angol élvonalban a Wolverhampton Wanderers színeiben, s első meccsén mindjárt két gólt is szerzett a Norwich ellen.

Bő fél év múlva már felnőtt válogatottnak mondhatta magát, és 1998 október első gólját is megszerezte Írország képviseletében. Alig volt húsz éves, amikor az Inter szerződtette, ám a milánói kirándulás rosszul sikerült számára, mindössze 14 tétmeccsen szerepelt, és csak három gólt szerzett az olaszoknál töltött fél idénye során 2000-ben.

Pályafutása legemlékezetesebb időszakát a Tottenhamnél töltötte, de megfordult a Leeds, a Liverpool, a Celtic és a West Ham csapataiban is, mielőtt 2011-ben a Los Angeles Galaxy játékosa lett, és azóta is az amerikai bajnokságban lövi a gólokat – megszakítva egy rövid kölcsönidőszakkal az Aston Villánál.

Keane a nyári Európa-bajnokságon kétszer csereként lépett pályára a nyolcaddöntőig jutó ír válogatottban, és bekerült Martin O’Neill szövetségi kapitány Szerbia elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretébe is.

Az Írországgal a legutóbbi két Eb-n és a 2002-es világbajnokságon is szereplő csatár azonban a szerbek ellen minden bizonnyal már nem lép pályára, utoljára a jövő szerdai, Omán elleni felkészülési mérkőzésen húzhatja magára a válogatott mezt.

A szeptember 5-én, hétfőn megrendezésre kerülő Szerbia-Írország mérkőzésen a hazai győzelemre a szorzó 2.15, a döntetlenre 3.20, a vendégsikerre 3.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply