Visszatérne Petrov az Aston Villába

2016. April 27. Wednesday in Angol Championship, Hírek

Stilyan Petrov
Csodaszámba menne, ha sikerülne Sztilian Petrov terve, a 36 éves bolgár válogatott súlyos betegségéből felépülve, négy év kihagyás után szeretne visszatérni.

Petrov 1999-ben a CSZKA Szófiától szerződött Nagy-Britanniába, először a skót Celticet erősítette, majd hét év elteltével, 2006-ban az Aston Villához igazolt. 2012 márciusában akut leukémiát diagnosztizáltak nála és eltiltották a futballtól. 2013 májusában jelentette be visszavonulását. “A futballnak vége, mostantól az életemért fogok küzdeni” – nyilatkozta akkor.

A szurkolók nem feledkeztek meg róla, hosszú ideig a hazai mérkőzések 19. percében – utalva a mezszámra – egy percen át állva tapsoltak és énekeltek neki. Petrov – aki 2015 márciusában csatlakozott a Villa edzői stábjához – végül külön kérte, hogy fejezzék be, mert bár megható a gesztus, de egyszer mindenen túl kell lépni.

Ezek után meglepően nyilatkozott kedden, az egykori csapatkapitány azt mondta, 36 éves kora ellenére érez még annyi erőt, hogy ismét profiként futballozzon, és természetesen a birminghami klub előnyt élvez.

Petrov ugyan játszott az előző években alacsonyabb osztályban, de most már hónapok óta a Villa utánpótláscsapatával edz. “Úgy döntöttem, hogy megpróbálok ismét magasabb szinten játszani. Nagyon izgatott vagyok, mert az emberekben lesz egy csomó kérdés és kétség. De a fizikai állapotom lassan eléri azt a szintet, mint amilyen a visszavonulásom előtt volt. Számomra mindig is az Aston Villa élvez elsőbbséget” – nyilatkozta.

A klub 1987 óta először kiesett az élvonalból, és jövőre a második ligában biztosan szüksége lenne egy olyan tudású és tapasztalatú játékosra, mint a bolgár középpályás. A csapat szombaton a Watford otthonában lép pályára, a hazaiak győzelmére a szorzó 1.61, a döntetlenre 4.00, míg a Villa idegenbeli sikerére 5.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply